
Runde 2 Oppskrift - Thanksgiving-kake
oppskrift på thanksgiving pai - perfekt for høstfesten. enkel å lage med deilige smaker som passer til sesongen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- Non-stick koke spray
- 1 ½ kopper hakket, ristet kalkun, for eksempel Triple Citrus Smøret kalkun, oppskrift følger
- 1 kopp landbrød-fyll
- Én 10-unse pakke frossen mais, tint
- ½ kopp stekesjyen
- 1 ss hakket fersk persille
- 2 kopper purreløkmos, varmet, oppskrift følger
- Én 12 til 14 pund frossen kalkun, tint
- 1 sitron
- 1 lime
- 1 appelsin
- 1 stang usaltet smør, myknet
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- 2 purreløk, bare de grønne delene
- 1 landbrød av hvete
- 3 ss usaltet smør
- Én 8-unse pakke ferske sopp i skiver
- 2 stilker selleri, hakket
- 1 middels stor løk, hakket
- Kosher salt og nykvernet svart pepper
- Én 8-unse boks med skivede vannkastanjer, drenert og skylt
- 2 store egg
- 1 kopp lavsaltet kyllingbuljong
- 1 ss hakket fersk persille
- 1 ss soyasaus
- 1 sitron, saftet
- 1 lime, saftet
- 1 appelsin, saftet
- 4 pund russetpoteter
- Kosher salt
- 2 purreløk, bare de hvite delene
- 6 ss smør
- Nykvernet svart pepper
- 1 kopp melk
- 1 ss hakket hvitløk
- 2 kvister fersk timian
Fremgangsmåte
- 1I en stor bolle, vend sammen kalkun, stuffing, mais, kraft og persille. Hell dette i den forberedte ildfastformen og jevn ut toppen. Dekk med potetmosen, og pass på at den dekker helt. Stek til blandingen bobler og toppen er lett brunet, 30 til 35 minutter. La den hvile i 5 minutter før servering.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. La kalkunen hvile i romtemperatur, dekket, i 30 minutter for å komme opp i temperatur før tilberedning.
- 3Riv og press saften ut av sitron, lime og appelsin. Sett saften til side til senere bruk, og legg skallet til side. Bland smøret med sitrusskallet og smak til med salt og pepper. Gni det krydrede smøret godt inn i kalkunen, både innvendig og utvendig, samt under skinnet. Legg sitrusskall og purre i hulrommet. Bind opp bena og legg kalkunen, med brystet opp, på risten i en stekeform. Hell 2 kopper vann i formen og stek, og pensle med stekefettet hver 15. til 20. minutt. Kok til den indre temperaturen målt i den tykkeste delen av låret er 170 grader Fahrenheit (ca. 77 grader Celsius), ca. 15 til 20 minutter per pund. Ta kalkunen ut av ovnen og la den hvile i 20 minutter før den skjæres opp.
- 4Skjær brødet i store terninger og spre dem på et bakepapirkledd stekebrett. La dem stå uten dekke over natten for å bli gammelt.
- 5Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en 23 x 33 cm (9 x 13 tommer) ildfastform med 1 spiseskje smør.
- 6Sett en stor stekepanne over middels varme og tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør. Når smøret er smeltet, tilsett sopp, selleri og løk, og smak til med salt og pepper. Kok til alle grønnsakene er myke, ca. 6 til 8 minutter. La det avkjøle i noen minutter.
- 7I en stor bolle, bland brødet, de kokte grønnsakene og vannkastanjene. Vend godt sammen. I en separat bolle, visp eggene med buljongen, persille, soyasaus og sitrusjuicer. Vend dette inn i brødblandingen. Krydre med salt og pepper. Hvis blandingen virker for tørr, tilsett mer buljong eller litt vann. Fordel blandingen i den forberedte ildfastformen. Kan dekkes til og oppbevares i kjøleskapet over natten til du er klar til å steke. La den komme til romtemperatur først.
- 8Dekk pannen med aluminiumsfolie og sett den i ovnen i 20 til 25 minutter. Fjern folien og kok til toppen er brunet, ca. 20 minutter til. La den hvile i 5 minutter før servering.
- 9Skrell potetene og kutt dem i 2,5 cm (1 tomme) store biter. Legg dem i en stor kjele med kaldt vann. Tilsett en stor klype salt og sett på høy varme. Når vannet koker, kok potetene til de er akkurat gjennomkokte, ca. 20 minutter.
- 10Mens potetene koker, skjær purre i små biter og vask grundig for å fjerne jord. Sett en middels stor stekepanne over middels-lav varme og tilsett 2 spiseskjeer smør. Når smøret er smeltet, tilsett purre og smak til med salt og pepper. Kok purre til de er veldig myke, vær forsiktig så de ikke får farge eller brenner seg, ca. 20 minutter.
- 11Sil av potetene i en sil. Sett dem deretter tilbake i kjelen og la dem tørke litt mens du ferdigstiller purre.
- 12I en liten kjele over lav varme, varm opp melk, de resterende 4 spiseskjeene smør, hvitløk og timian. Sil ut hvitløk og timian fra den varme melken, og rør melken inn i potetene med en tresleiv. Mos potetene med en potetmoser, og bryt opp de store klumpene. Rør inn det smeltede purre-laget, smak til med salt og pepper.