Mangosorbet med lime og chili

Mangosorbet med lime og chili

Lær hvordan du lager en deilig mango sorbet med frisk lime og et hint av chili. Perfekt sommerdessert for alle som elsker smakfulle og enkle oppskrifter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1. 3 store mangoer, skrellet, kjernet og hakket i biter
  • 2. 2 kopper enkel sirup, oppskrift følger
  • 3. 1/4 kopp ferskpresset limesaft
  • 4. 1 spiseskje chilipulver, pluss ekstra til pynt
  • 5. Grovt salt
  • 6. 2 kopper vann
  • 7. 2 kopper sukker

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: En food processor, en iskremmaskin, valgfritt.
  2. 22. Hvis du bruker iskremmaskin, forbered iskrembollen i henhold til produsentens instruksjoner.
  3. 33. Ha mango-terningene i food processoren og kjør til en jevn puré. Du skal ha omtrent 3 kopper puré. Hell de 3 koppene med puré i en blandebolle og rør inn enkel sirup, limesaft og chilipulver. Hell blandingen i en flat form og sett den i fryseren. La den fryse i minst 3 timer, eller over natten.
  4. 44. Hvis du bruker iskremmaskin, hell blandingen i maskinen og la den fryse i henhold til produsentens instruksjoner. Overfør sorbeten til en frysesikker beholder og frys til den er fast, ca. 1 til 2 timer.
  5. 55. Server kald, gjerne med et lite dryss av grovt salt og mer chilipulver, hvis ønskelig.
  6. 66. I en liten kjele, løs opp sukkeret i vannet og kok opp. La det koke i 2 til 3 minutter, fjern deretter fra varmen og la det avkjøles helt.