Hello Fresh Mobile Banner
Gult kake med amerikansk smørkrem

Gult kake med amerikansk smørkrem

lær hvordan du lager en saftig gul kake dekket med silkemyk amerikansk smørkrem. enkel oppskrift for kakedronningen i deg!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 stang (8 spiseskjeer) pluss 3 spiseskjeer smør, romtemperert, pluss mer til smøring
  • 2. 3 kopper kakehvetemel
  • 3. 3/4 teskje salt
  • 4. 1/2 teskje bakepulver
  • 5. 1 3/4 kopper sukker
  • 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 7. 2 egg
  • 8. 1 1/4 kopper helmelk
  • 9. 4 stenger (2 kopper) smør, romtemperert
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. En klype salt
  • 12. 5 til 6 kopper siktet melis
  • 13. 1/4 kopp melk eller fløte, pluss mer om nødvendig

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Spesialutstyr: To 20 cm runde kakeformer.
  3. 33. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av to runde kakeformer på 20 cm og legg i bunnen bakepapir eller bakepapir.
  4. 44. Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og sett til side. I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig. Tilsett vanilje og egg, og pisk til det er godt blandet. Veksle mellom å tilsette melblandingen og melken, litt om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Fortsett å piske i ett minutt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter.
  5. 55. La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og avkjøl helt på rist.
  6. 66. Til smørkremen: I en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk smør, vanilje og salt. Tilsett litt av gangen 5 kopper melis og melken, og pisk til det er glatt. Tilsett mer melk eller opptil 1 kopp ekstra melis om nødvendig.
  7. 77. Smør et lag med frosting på toppen av den ene kaken, og legg den andre kaken oppå. Fordel deretter frosting over toppen og sidene av kaken. Server ved romtemperatur.