
Gult kake med amerikansk smørkrem
lær hvordan du lager en saftig gul kake dekket med silkemyk amerikansk smørkrem. enkel oppskrift for kakedronningen i deg!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 stang (8 spiseskjeer) pluss 3 spiseskjeer smør, romtemperert, pluss mer til smøring
- 2. 3 kopper kakehvetemel
- 3. 3/4 teskje salt
- 4. 1/2 teskje bakepulver
- 5. 1 3/4 kopper sukker
- 6. 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
- 7. 2 egg
- 8. 1 1/4 kopper helmelk
- 9. 4 stenger (2 kopper) smør, romtemperert
- 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
- 11. En klype salt
- 12. 5 til 6 kopper siktet melis
- 13. 1/4 kopp melk eller fløte, pluss mer om nødvendig
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Spesialutstyr: To 20 cm runde kakeformer.
- 33. Til kaken: Forvarm ovnen til 175°C. Smør bunnen av to runde kakeformer på 20 cm og legg i bunnen bakepapir eller bakepapir.
- 44. Sikt sammen mel, salt og bakepulver, og sett til side. I en stor bolle, bruk en elektrisk mikser, pisk sukker og smør sammen til det er lyst og luftig. Tilsett vanilje og egg, og pisk til det er godt blandet. Veksle mellom å tilsette melblandingen og melken, litt om gangen, og pisk godt etter hver tilsetning. Fortsett å piske i ett minutt. Fordel røren jevnt i de forberedte formene. Stek til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren, ca. 30–35 minutter.
- 55. La kakene avkjøle i formene på en avkjølingsrist i 10 minutter. Ta kakene ut av formene og avkjøl helt på rist.
- 66. Til smørkremen: I en kjøkkenmaskin med vispvedlegg, pisk smør, vanilje og salt. Tilsett litt av gangen 5 kopper melis og melken, og pisk til det er glatt. Tilsett mer melk eller opptil 1 kopp ekstra melis om nødvendig.
- 77. Smør et lag med frosting på toppen av den ene kaken, og legg den andre kaken oppå. Fordel deretter frosting over toppen og sidene av kaken. Server ved romtemperatur.