Marmorkake med ostekrem

Marmorkake med ostekrem

Lær hvordan du lager en deilig marble cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt til spesielle anledninger eller som en innbydende avslutning på middagen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 4 unser sjokoladekjeks-smuler
  • 2. 2 spiseskjeer smeltet smør
  • 3. 2 1/2 pund kremost, romtemperert
  • 4. 1 3/4 kopper sukker
  • 5. 3 spiseskjeer mel
  • 6. 1/4 teskje salt
  • 7. 2 eggeplommer
  • 8. 5 egg
  • 9. 1 teskje vanilje
  • 10. 3/4 kopp rømme, pluss 1/4 kopp
  • 11. 6 unser halv-søt sjokolade, smeltet og litt avkjølt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Smør en 25 cm springform.
  2. 22. Hvis nødvendig, bruk en kjevle og knus kokie-smulene i en lufttett plastpose med kjevlen. Bland kokie-smulene med det smeltede smøret, trykk det ut i bunnen av formen, og sett den i kjøleskapet.
  3. 33. I en mikser med visp-vedlegg, legg den myke kremosten og pisk den. Tilsett sukkeret og fortsett å blande til det er godt blandet. Tilsett melet og saltet og bland igjen. Gradvis tilsett eggeplommene og eggene, og skrap ned sidene mellom hver gang. Tilsett vaniljen. Rør inn 3/4 kopp rømme. Ta ut 2 kopper av røren og sett til side.
  4. 44. I en liten bolle, visp resten av rømmen (1/4 kopp) sammen med den avkjølte, smeltede sjokoladen, og visp det inn i de reserverte 2 koppene av fyllet. Hell et lag med vanilfyll i bunnen av formen, ca. 1 tomme tykt. Med store skjeer, veksle mellom de to fylletypene for å fylle springformen. Bruk den flate siden av en glasurspatel til å lage en lett sirkulær bevegelse og marbleisere de to rørene.
  5. 55. Stek i ovnen ved 450 grader Fahrenheit i 15 minutter, senk deretter temperaturen til 250 grader Fahrenheit og stek i ytterligere 1 time. Slå av ovnen og la kaken avkjøle i ovnen i 1 time. Kaken vil fortsatt bevege seg litt, men den er ferdig, den vil sette seg når den kjøles ned. Oppbevar kaken i kjøleskapet over natten. Ta den ut av springformen, skjær i skiver med en varm, tørr kniv, og server.
  6. 66. Notater om oppskriften: Jeg måtte lage 6 ostekaker om dagen da jeg var konditor på Strathallen Hotel i Rochester, New York. Bare det å snu dem halvveis i stekingen var en stor produksjon. Jeg hadde ikke min egen ovn, så jeg måtte bruke de ovnene som var på den veldig travle hotlinen. Det var en utfordring bare å få guttene (kokkene) til å ikke endre temperaturene på ovnene mine, fordi de alltid satte dem til 500 grader. Og å få dem til å flytte seg slik at jeg kunne knel foran ovnen og snu kakene... glem det. Derfor måtte jeg rope "ROTER!" og få alle bort fra ovnen mens jeg knelte foran for å gjøre rotasjonsballet av varme, shimrende ostekaker med tørre håndklær (en ettertraktet vare på kjøkkenet). Knærne mine på kokkekjefene var alltid skitne, og det var grunnen til det.