
Marmorkake med ostekrem
Lær hvordan du lager en deilig marble cheesecake med denne enkle oppskriften. Perfekt til spesielle anledninger eller som en innbydende avslutning på middagen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 90 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 4 unser sjokoladekjeks-smuler
- 2. 2 spiseskjeer smeltet smør
- 3. 2 1/2 pund kremost, romtemperert
- 4. 1 3/4 kopper sukker
- 5. 3 spiseskjeer mel
- 6. 1/4 teskje salt
- 7. 2 eggeplommer
- 8. 5 egg
- 9. 1 teskje vanilje
- 10. 3/4 kopp rømme, pluss 1/4 kopp
- 11. 6 unser halv-søt sjokolade, smeltet og litt avkjølt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit. Smør en 25 cm springform.
- 22. Hvis nødvendig, bruk en kjevle og knus kokie-smulene i en lufttett plastpose med kjevlen. Bland kokie-smulene med det smeltede smøret, trykk det ut i bunnen av formen, og sett den i kjøleskapet.
- 33. I en mikser med visp-vedlegg, legg den myke kremosten og pisk den. Tilsett sukkeret og fortsett å blande til det er godt blandet. Tilsett melet og saltet og bland igjen. Gradvis tilsett eggeplommene og eggene, og skrap ned sidene mellom hver gang. Tilsett vaniljen. Rør inn 3/4 kopp rømme. Ta ut 2 kopper av røren og sett til side.
- 44. I en liten bolle, visp resten av rømmen (1/4 kopp) sammen med den avkjølte, smeltede sjokoladen, og visp det inn i de reserverte 2 koppene av fyllet. Hell et lag med vanilfyll i bunnen av formen, ca. 1 tomme tykt. Med store skjeer, veksle mellom de to fylletypene for å fylle springformen. Bruk den flate siden av en glasurspatel til å lage en lett sirkulær bevegelse og marbleisere de to rørene.
- 55. Stek i ovnen ved 450 grader Fahrenheit i 15 minutter, senk deretter temperaturen til 250 grader Fahrenheit og stek i ytterligere 1 time. Slå av ovnen og la kaken avkjøle i ovnen i 1 time. Kaken vil fortsatt bevege seg litt, men den er ferdig, den vil sette seg når den kjøles ned. Oppbevar kaken i kjøleskapet over natten. Ta den ut av springformen, skjær i skiver med en varm, tørr kniv, og server.
- 66. Notater om oppskriften: Jeg måtte lage 6 ostekaker om dagen da jeg var konditor på Strathallen Hotel i Rochester, New York. Bare det å snu dem halvveis i stekingen var en stor produksjon. Jeg hadde ikke min egen ovn, så jeg måtte bruke de ovnene som var på den veldig travle hotlinen. Det var en utfordring bare å få guttene (kokkene) til å ikke endre temperaturene på ovnene mine, fordi de alltid satte dem til 500 grader. Og å få dem til å flytte seg slik at jeg kunne knel foran ovnen og snu kakene... glem det. Derfor måtte jeg rope "ROTER!" og få alle bort fra ovnen mens jeg knelte foran for å gjøre rotasjonsballet av varme, shimrende ostekaker med tørre håndklær (en ettertraktet vare på kjøkkenet). Knærne mine på kokkekjefene var alltid skitne, og det var grunnen til det.