
Nektarins- og bærcrisp
Prøv vår smakfulle nectarine-berry crisp, en enkel og frisk dessert perfekt for sommeren. Enkel å lage og full av smak!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 1/4 kopp hvetemel
- 1/4 kopp usaltet smør
- 1/4 kopp havregryn
- 3/4 kopp lettpakket lyst brunt sukker
- 1/2 kopp hakkede pekannøtter eller valnøtter
- 3/4 teskje malt kanel
- 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
- 680 gram svartebær og loganbær (eller andre bær etter ønske)
- 225 gram skrelte, tynne skiver av nektariner
- 1/4 teskje malt ingefær, eller etter smak
- 1/3 kopp sukker, eller etter smak
- 2 teskjeer maisstivelse
Fremgangsmåte
- 1Forbered topping: I en foodprosessor pulsér melet og smøret til en grovkornet konsistens som grovt maismel. Overfør til en bolle og vend inn de resterende ingrediensene til det er godt blandet. (Dette kan oppbevares i kjøleskap i opptil 1 uke eller fryses i 6 måneder.)
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør en ildfast form på 25 x 20 cm.
- 3Forbered fruktfyllet: Bland alle ingrediensene i en bolle og rør godt sammen.
- 4Monter: Hell fruktfyllet i den smurte formen. Dekk fyllet med et lag på ca. 2 cm (eller mer) av toppingen.
- 5Stek til det bobler og frukten i midten er myk, ca. 25–30 minutter. Server varm for best smak. Server gjerne med iskrem, hvis ønskelig.