
Limoncello
Lær hvordan du lager den autentiske italienske limoncello hjemme. En frisk og aromatisk drikk perfekt for sommeren.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
drikke
Ingredienser
- 10 sitroner
- 1 (750 ml) flaske vodka
- 3 ½ kopper vann
- 2 ½ kopper sukker
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skallet fra sitronene i lange strimler (sett sitronene til side til en annen bruk).
- 3Bruk en liten skarp kniv til å trimme bort den hvite pithen fra sitronskallene; kast pithen.
- 4Legg sitronskallene i en 2-liters kanne.
- 5Hell vodka over skallet og dekk til med plastfolie.
- 6La sitronskallet trekke i vodkaen i 4 dager ved romtemperatur.
- 7Rør vann og sukker i en stor kjele over middels varme til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
- 8Avkjøl helt.
- 9Hell sukkersirupen over vodkaen og sitronskallet.
- 10Dekk til og la det stå i romtemperatur over natten.
- 11Sil limoncelloen gjennom en finmasket sil.
- 12Kast sitronskallene.
- 13Overfør limoncelloen til flasker.
- 14Lukk flaskene og oppbevar dem i kjøleskapet til de er kalde, minst 4 timer og opptil 1 måned.