Hello Fresh Mobile Banner
Limoncello

Limoncello

Lær hvordan du lager den autentiske italienske limoncello hjemme. En frisk og aromatisk drikk perfekt for sommeren.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 8
drikke

Ingredienser

  • 10 sitroner
  • 1 (750 ml) flaske vodka
  • 3 ½ kopper vann
  • 2 ½ kopper sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Bruk en grønnsaksskreller til å fjerne skallet fra sitronene i lange strimler (sett sitronene til side til en annen bruk).
  3. 3Bruk en liten skarp kniv til å trimme bort den hvite pithen fra sitronskallene; kast pithen.
  4. 4Legg sitronskallene i en 2-liters kanne.
  5. 5Hell vodka over skallet og dekk til med plastfolie.
  6. 6La sitronskallet trekke i vodkaen i 4 dager ved romtemperatur.
  7. 7Rør vann og sukker i en stor kjele over middels varme til sukkeret er oppløst, ca. 5 minutter.
  8. 8Avkjøl helt.
  9. 9Hell sukkersirupen over vodkaen og sitronskallet.
  10. 10Dekk til og la det stå i romtemperatur over natten.
  11. 11Sil limoncelloen gjennom en finmasket sil.
  12. 12Kast sitronskallene.
  13. 13Overfør limoncelloen til flasker.
  14. 14Lukk flaskene og oppbevar dem i kjøleskapet til de er kalde, minst 4 timer og opptil 1 måned.