
Sjokoladepopcorn
Lær hvordan du lager deilig sjokolade popcorn med denne enkle oppskriften. Perfekt snacks for helgen eller filmkvelden.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kvart popkorn
- 2. 1 kopp peanøtter (valgfritt)
- 3. 3/4 kopp sukker
- 4. 1/4 kopp mais sirup
- 5. 1/4 kopp kakaopulver
- 6. 1/2 kopp smør
- 7. 1 teskje vanilje
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 120 grader Celsius (250 grader Fahrenheit). Smør en bakeform på 25 x 38 centimeter (10 x 15 tommer) med kanter.
- 22. Ha popcorn og peanøtter i en stor, metallskål, og sett til side. Rør sammen sukker, mais sirup, kakaopulver og smør i en kjele over middels høy varme til det begynner å koke. La det koke i 2 minutter. Rør inn vaniljen, og hell deretter over popcornet. Rør godt slik at popcornet blir jevnt dekket. Fordel popcornet i den forberedte formen.
- 33. Stek i den forvarmede ovnen i 30 minutter, og rør flere ganger underveis.
- 44. Ta ut formen av ovnen, og la det avkjøle til romtemperatur. Bryt i små klumper, og oppbevar i en lufttett beholder.