Hello Fresh Mobile Banner
Jeg er Beurre Blanc

Jeg er Beurre Blanc

Lær hvordan du lager soy beurre blanc, en smakfull saus perfekt til fisk og sjømat. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser for en perfekt saus.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskjeer usaltet smør, pluss 2 staver, kuttet i små terninger og veldig kalde
  • 2. 1 sjalottløk, skivet
  • 3. 1 ½ kopper tørr hvitvin
  • 4. ½ kopp krydret riseddik
  • 5. 2 teskjeer hele pepperkorn
  • 6. 1 spiseskje soyasaus

Fremgangsmåte

  1. 11. Smelt 2 spiseskjeer smør i en middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett sjalottløk og kok til den er myk, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett vin, eddik, pepperkorn og soyasaus, la det småkoke, og kok til væsken er sirupaktig og redusert til omtrent 1/4 kopp, ca. 20 til 25 minutter.
  2. 22. Sil væsken gjennom en finmasket sil, kast sjalottløken og hell væsken tilbake i kjelen. Sett på middels-lav varme igjen og la det småkoke til væsken har redusert litt mer. Mens du visper kontinuerlig, tilsett sakte ca. 3/4 av de kalde smørterningene, noen av gangen, til det er emulgert. Slå av varmen og fortsett å vispe mens du sakte tilsetter resten av smørterningene; visp godt til sausen er tykk og kremet.
  3. 33. Bruk umiddelbart eller oppbevar i en varm termosflaske eller dekk til i en glassbolle plassert over varmt vann til den skal serveres. Oppbevar rester i kjøleskap.