Thailandsk nudelsalat med biff

Thailandsk nudelsalat med biff

Lær å lage en smakfull thai noodle-steak salat med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommermåltidet eller en lett kveldsmat.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 pakke (8 unser) risnudler
  • 1/4 kopp limesaft (fra omtrent 3 lime)
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 2 teskjeer sambal oelek (asiatisk chilisaus)
  • 1 teskje fiskesaus
  • 1 engelsk agurk, delt på langs og tynne skiver
  • 1 rødløk, tynne skiver
  • 4 kopper vannmelon i terninger
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 680 gram skirt steak, delt i 4 biter
  • Vegetabilsk olje, til pensling
  • 1/2 kopp fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en grill til middels høy varme. Kok opp en middels stor kjele med vann. Tilsett nudlene og kok etter anvisning på pakken. Sil av og skyll under kaldt vann. Sett til side i en sil for å renne godt av.
  2. 2Visp sammen limesaft, 3 spiseskjeer vann, sukker, sambal oelek og fiskesaus i en stor bolle. Tilsett agurk, løk, vannmelon og nudler. Krydre med salt og pepper, og vend forsiktig sammen; sett til side.
  3. 3Krydre biffen med salt og pepper. Pensle grillristen med vegetabilsk olje. Grill biffen til den er merket, ca. 3 minutter på hver side for medium sjelden. Overfør til et skjærebrett og la hvile i 5 minutter, før den tynneskives.
  4. 4Tilsett alt unntatt et par spiseskjeer koriander i nudelsalaten og vend forsiktig. Topp med biffen og resten av korianderen.
  5. 5Fotografert av Antonis Achilleos