Nachos
Lær hvordan du lager perfekte nachos med ost, salsa og guacamole. En enkel oppskrift som passer som forrett eller snacks for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 8 unser hjemmelagde hvite mais-tortillachips, fritert eller stekt, oppskrifter følger
- 1 ½ kopper refried beans, varmet, oppskrift følger
- 2 poblano-chili, ristet, skrelt, frøet og hakket
- 2 til 4 hermetiske, sylteagurkede jalapeño-chili, uten stilk og tynnhakket på tvers
- 1 kopp finrevet Monterey Jack-ost (omtrent 113 gram)
- ½ kopp rømme
- Vegetabilsk olje til steking
- 12 (6-tommers) mais-tortillaer (helst hvite)
- Fin salt
- Tolv 6-tommers mais-tortillaer (helst hvite)
- 1 spiseskje vegetabilsk olje
- Fin salt
- Én 15 ½ unser boks med pintobønner, drenert og skylt
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- ½ middels løk, hakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- 1 teskje malt koriander
- ½ teskje malt spisskummen
- 1 kopp kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsalt på boks
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper, etter smak
- 1 spiseskje hakkede ferske korianderblader (koriander) (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Fordel halvparten av chipsene i en stor, lav ildfast form eller på et ovnsikkert fat. Topp med halvparten av bønnene, i små skjeer, og strø over halvparten av chilikrydderet. Gjenta med resten av chipsene, bønnene og chilikrydderet. Strø osten over nachosen. Stek til det er gjennomvarmt og osten har smeltet, ca. 3 til 5 minutter. Topp nachosen med klatter av rømme og server.
- 3Hell oljen i en stor, tykkbunnet kjele til en dybde på ca. 5 cm. Sett et termometer for frityrsteking i kjelen. Varm opp oljen over middels varme til 180 grader Celsius.
- 4I mellomtiden, stokk tortillalefsene, og skjær stabelen i seks deler for å lage chips.
- 5Skru opp varmen til høy. Arbeid i porsjoner, og stek chipsene, vend dem med en hullsleiv eller hullskje, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter. Bruk en hullskje til å overføre chipsene til et fat med tørkepapir for å renne av. (Returner oljen til riktig temperatur mellom porsjonene.) Avkjøl og krydre med salt. Server.
- 6Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 7Pensle begge sider av tortillalefsene med olje. Stokk lefsene og skjær stabelen i seks deler for å lage chips. Fordel chipsene i ett lag på to store bakeplater og krydre med salt. Stek til de er gyldne og sprø, og roter bakeplatene en gang, ca. 12 til 15 minutter. Server.
- 8I en liten bolle, mos to tredjedeler av bønnene med en gaffel eller potetmoser. Sett de hele bønnene til side.
- 9I en middels stor stekepanne, varm opp oljen over middels-høy varme og tilsett løken. Kok til den er lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og kok, rør om i 1 til 2 minutter. Tilsett krydderne og kok til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett de moste bønnene og halvparten av buljongen, og kok under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Tilsett de hele bønnene og resten av buljongen, og la det småkoke i ca. 4 til 5 minutter til, til det er tykt, men ikke pastalignende. Krydre med salt og pepper, og rør inn fersk koriander, hvis ønskelig. Server.