Nachos

Nachos

Lær hvordan du lager perfekte nachos med ost, salsa og guacamole. En enkel oppskrift som passer som forrett eller snacks for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser hjemmelagde hvite mais-tortillachips, fritert eller stekt, oppskrifter følger
  • 1 ½ kopper refried beans, varmet, oppskrift følger
  • 2 poblano-chili, ristet, skrelt, frøet og hakket
  • 2 til 4 hermetiske, sylteagurkede jalapeño-chili, uten stilk og tynnhakket på tvers
  • 1 kopp finrevet Monterey Jack-ost (omtrent 113 gram)
  • ½ kopp rømme
  • Vegetabilsk olje til steking
  • 12 (6-tommers) mais-tortillaer (helst hvite)
  • Fin salt
  • Tolv 6-tommers mais-tortillaer (helst hvite)
  • 1 spiseskje vegetabilsk olje
  • Fin salt
  • Én 15 ½ unser boks med pintobønner, drenert og skylt
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • ½ middels løk, hakket
  • 4 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 teskje malt koriander
  • ½ teskje malt spisskummen
  • 1 kopp kyllingkraft, hjemmelaget eller lavsalt på boks
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper, etter smak
  • 1 spiseskje hakkede ferske korianderblader (koriander) (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
  2. 2Fordel halvparten av chipsene i en stor, lav ildfast form eller på et ovnsikkert fat. Topp med halvparten av bønnene, i små skjeer, og strø over halvparten av chilikrydderet. Gjenta med resten av chipsene, bønnene og chilikrydderet. Strø osten over nachosen. Stek til det er gjennomvarmt og osten har smeltet, ca. 3 til 5 minutter. Topp nachosen med klatter av rømme og server.
  3. 3Hell oljen i en stor, tykkbunnet kjele til en dybde på ca. 5 cm. Sett et termometer for frityrsteking i kjelen. Varm opp oljen over middels varme til 180 grader Celsius.
  4. 4I mellomtiden, stokk tortillalefsene, og skjær stabelen i seks deler for å lage chips.
  5. 5Skru opp varmen til høy. Arbeid i porsjoner, og stek chipsene, vend dem med en hullsleiv eller hullskje, til de er gyldne og sprø, ca. 2 minutter. Bruk en hullskje til å overføre chipsene til et fat med tørkepapir for å renne av. (Returner oljen til riktig temperatur mellom porsjonene.) Avkjøl og krydre med salt. Server.
  6. 6Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  7. 7Pensle begge sider av tortillalefsene med olje. Stokk lefsene og skjær stabelen i seks deler for å lage chips. Fordel chipsene i ett lag på to store bakeplater og krydre med salt. Stek til de er gyldne og sprø, og roter bakeplatene en gang, ca. 12 til 15 minutter. Server.
  8. 8I en liten bolle, mos to tredjedeler av bønnene med en gaffel eller potetmoser. Sett de hele bønnene til side.
  9. 9I en middels stor stekepanne, varm opp oljen over middels-høy varme og tilsett løken. Kok til den er lett brunet, ca. 3 til 4 minutter. Tilsett hvitløken og kok, rør om i 1 til 2 minutter. Tilsett krydderne og kok til det dufter godt, ca. 1 minutt. Tilsett de moste bønnene og halvparten av buljongen, og kok under omrøring til det tykner, ca. 5 minutter. Tilsett de hele bønnene og resten av buljongen, og la det småkoke i ca. 4 til 5 minutter til, til det er tykt, men ikke pastalignende. Krydre med salt og pepper, og rør inn fersk koriander, hvis ønskelig. Server.