Hello Fresh Mobile Banner
Grønne bønner og fingerling-potetsalat med sennep- og sjalottvinaigrette

Grønne bønner og fingerling-potetsalat med sennep- og sjalottvinaigrette

oppskrift på en frisk grønn bønne og fingerling potetsalat med en smakfull sennep og sjalottvinaigrette, perfekt for sommermåltidet

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund lilla og/eller hvite fingerling-poteter, vasket
  • 1 pund grønne bønner, trimmed
  • 1/4 kopp hakkede friske urter som gressløk og hvitløkgressløk (med blomster hvis ønskelig), samt timian, persille, mynte og sommer-salvieblader
  • Senneps- og sjalottvinaigrette (oppskrift følger)
  • 1 1/2 spiseskje Dijon-sennep
  • 3 spiseskjeer finhakkede sjalottløk eller vårløk
  • Salt og pepper etter smak
  • 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele småkoker du poteter i saltet vann til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 10 minutter, og siler dem i en stor sil.
  2. 2I en stor kjele koker du bønner i 7,5 cm saltet kokende vann på høy varme til de er sprø møre, ca. 3 til 5 minutter. Med tang eller hullsleiv overfører du bønnene til en sil sammen med potetene og lar dem renne godt av.
  3. 3I en stor bolle blander du de varme potetene, bønnene, urtene, dressingen, samt salt og pepper etter smak. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  4. 4Server salaten varm eller romtemperert.
  5. 5I en bolle visper du sammen alle ingrediensene unntatt oljen. Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.