Grønne bønner og fingerling-potetsalat med sennep- og sjalottvinaigrette
oppskrift på en frisk grønn bønne og fingerling potetsalat med en smakfull sennep og sjalottvinaigrette, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 pund lilla og/eller hvite fingerling-poteter, vasket
- 1 pund grønne bønner, trimmed
- 1/4 kopp hakkede friske urter som gressløk og hvitløkgressløk (med blomster hvis ønskelig), samt timian, persille, mynte og sommer-salvieblader
- Senneps- og sjalottvinaigrette (oppskrift følger)
- 1 1/2 spiseskje Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer finhakkede sjalottløk eller vårløk
- Salt og pepper etter smak
- 1/4 kopp hvitvinseddik
- 3/4 kopp ekstra jomfru olivenolje
Fremgangsmåte
- 1I en stor kjele småkoker du poteter i saltet vann til de er møre når du stikker i dem med en gaffel, ca. 10 minutter, og siler dem i en stor sil.
- 2I en stor kjele koker du bønner i 7,5 cm saltet kokende vann på høy varme til de er sprø møre, ca. 3 til 5 minutter. Med tang eller hullsleiv overfører du bønnene til en sil sammen med potetene og lar dem renne godt av.
- 3I en stor bolle blander du de varme potetene, bønnene, urtene, dressingen, samt salt og pepper etter smak. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
- 4Server salaten varm eller romtemperert.
- 5I en bolle visper du sammen alle ingrediensene unntatt oljen. Tilsett oljen sakte i en tynn stråle mens du fortsetter å vispe.