Ruthies sommerleir squash
oppskrift på en deilig zucchini fra ruthie's summer camp, perfekt for sommeren. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 3 mellomstore zucchini, vasket
- 1 kopp ferske brødsmuler
- 1/2 kopp nyrevet Parmigiano-Reggiano
- 1 hvitløksfedd, finhakket
- 1/2 teskje tørket timian
- 1/2 teskje tørket oregano
- 1 kopp hvetemel
- 1 teskje kosher-salt, pluss litt ekstra til smaksetting
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper, pluss litt ekstra til smaksetting
- 2 store egg, pisket med 1 teskje vann
- 6 spiseskjeer eller mer ekstra-virgin olivenolje
Fremgangsmåte
- 1Trim enden på squashen og kast den. Skjær hver squash langsetter i skiver som er ca. 0,6 cm tykke.
- 2Bland brødsmuler, ost, hvitløk, timian og oregano i en stor bolle og rør godt sammen.
- 3Bland melet med salt og pepper på en stor tallerken eller i en paiform. Ha det sammenvispede egget i en egen tallerken eller bolle. Dypp squashskivene i melet, sørg for at de er godt dekket, og rist av overflødig mel. Dypp deretter skivene i egget, la overflødig renne av, og vend dem i brødsmuleblandingen for å dekke. Legg dem på et stort bakepapirkledd stekebrett og oppbevar uten dekke i kjøleskapet til de skal serveres. (Skivene kan forberedes til dette punktet opptil 2 timer i forveien.)
- 4Rett før servering, forvarm ovnen til 200 grader Celsius og varm opp 2 spiseskjeer av oljen i en stor non-stick stekepanne over middels høy varme. Legg squashskivene i pannen, noen av gangen. (Ikke overfyll pannen, ellers vil ikke skivene få fin farge.) Stek, vend ofte, til de er gyldne, ca. 2–3 minutter på hver side. Tilsett olivenolje etter behov mellom batchene. La dem renne av på kjøkkenpapir og krydre med salt og pepper. Hold squashen varm i ovnen mens du steker resten. Server varm.