Kremet potet- og ovnsbakt rød peppersaus
oppskrift på en kremet potet- og grillede røde paprikadip perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 2 store russetpoteter (ca. 450 gram), skrellet
- Kosher-salt
- 6 mellomstore hvitløksfedd
- 3/4 kopp hele, skoldede mandler
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfruolivenolje, samt litt til å dryppe over
- 2 hele glassrøkte paprika, skylt og tørket
- 1/2 kopp ferske flatbladpersilleblader
- 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 1/4 kopp fersk sitronsaft
- 3 spiseskjeer hvitvinseddik
- Stekte pitachips og/eller varme, ferske pitabrød i båter, til servering
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: En matmølle eller en puréstamper.
- 2Ha potetene og 1 ss salt i en middels stor kjele, og dekk med kaldt vann slik at det er 2 tommer over potetene. Kok opp over høy varme. Senk varmen og la det småkoke til potetene er veldig møre, ca. 25 til 30 minutter. Når vannet småkoker, tilsett hvitløksfeddene i vannet og kok til de er akkurat møre, 2 til 3 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta hvitløken opp av vannet. La hvitløken avkjøles litt, og hakk den grovt.
- 3Ha hvitløken i en food processor sammen med mandlene og 1/2 kopp olje. Kjør til blandingen blir en tykk pasta. Overfør pastaen til en stor bolle og sett til side.
- 4Rens ut food processoren, og tilsett de grillede røde paprikaene, persillen, pepperflakene, 2 ss av oljen og 1/4 ts salt. Kjør til blandingen er stort sett jevn med noen små biter. Sett til side.
- 5Når potetene er møre, sil av vannet og la dem avkjøles litt. Bruk et rent kjøkkenhåndkle til å gni av skinnet. Kast skinnet og hakk potetene grovt. Kjør potetene gjennom en matmølle eller puréstamper, og ha dem i bollen med den reserverte mandelblandingen. Tilsett 2 ts salt og vend forsiktig inn potetene og mandelblandingen til de er akkurat blandet. Rør inn sitronsaft, eddik og 1/2 kopp vann. Smak til med salt og juster etter behov.
- 6Fordel potetblandingen i en grunn form, og lag et stort hull i midten. Fyll det med den reserverte paprika-sausen, og drypp lett over litt olivenolje. Server varm eller romtemperert med pitachips og/eller varme pitabrød i båter.