Kremet potet- og ovnsbakt rød peppersaus

Kremet potet- og ovnsbakt rød peppersaus

oppskrift på en kremet potet- og grillede røde paprikadip perfekt som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 store russetpoteter (ca. 450 gram), skrellet
  • Kosher-salt
  • 6 mellomstore hvitløksfedd
  • 3/4 kopp hele, skoldede mandler
  • 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer ekstra jomfruolivenolje, samt litt til å dryppe over
  • 2 hele glassrøkte paprika, skylt og tørket
  • 1/2 kopp ferske flatbladpersilleblader
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 1/4 kopp fersk sitronsaft
  • 3 spiseskjeer hvitvinseddik
  • Stekte pitachips og/eller varme, ferske pitabrød i båter, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Spesialutstyr: En matmølle eller en puréstamper.
  2. 2Ha potetene og 1 ss salt i en middels stor kjele, og dekk med kaldt vann slik at det er 2 tommer over potetene. Kok opp over høy varme. Senk varmen og la det småkoke til potetene er veldig møre, ca. 25 til 30 minutter. Når vannet småkoker, tilsett hvitløksfeddene i vannet og kok til de er akkurat møre, 2 til 3 minutter. Bruk en hullsleiv for å ta hvitløken opp av vannet. La hvitløken avkjøles litt, og hakk den grovt.
  3. 3Ha hvitløken i en food processor sammen med mandlene og 1/2 kopp olje. Kjør til blandingen blir en tykk pasta. Overfør pastaen til en stor bolle og sett til side.
  4. 4Rens ut food processoren, og tilsett de grillede røde paprikaene, persillen, pepperflakene, 2 ss av oljen og 1/4 ts salt. Kjør til blandingen er stort sett jevn med noen små biter. Sett til side.
  5. 5Når potetene er møre, sil av vannet og la dem avkjøles litt. Bruk et rent kjøkkenhåndkle til å gni av skinnet. Kast skinnet og hakk potetene grovt. Kjør potetene gjennom en matmølle eller puréstamper, og ha dem i bollen med den reserverte mandelblandingen. Tilsett 2 ts salt og vend forsiktig inn potetene og mandelblandingen til de er akkurat blandet. Rør inn sitronsaft, eddik og 1/2 kopp vann. Smak til med salt og juster etter behov.
  6. 6Fordel potetblandingen i en grunn form, og lag et stort hull i midten. Fyll det med den reserverte paprika-sausen, og drypp lett over litt olivenolje. Server varm eller romtemperert med pitachips og/eller varme pitabrød i båter.