Ciabatta-pizza med squash-caponata

Ciabatta-pizza med squash-caponata

Lær hvordan du lager en deilig ciabatta pizza toppet med smakfull squash caponata. Perfekt for en lett og smakfull hovedrett eller forrett.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
  • 680 gram gul squash og/eller zucchini, i små terninger
  • 1 middels stor løk, rød eller gul, hakket
  • 4 fedd hvitløk, tynne skiver
  • 1 liten rød chili, Fresno eller Holland, hakket eller tynne skiver
  • 2 stilker selleri, finhakket
  • 1 cubanelle-pepper, hakket
  • 1 liten rød paprika eller søt rød stekepaprika, uten frø, hakket
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp sicilianske grønne oliven, hakket
  • 2 til 3 spiseskjeer gule rosiner
  • 2 til 3 spiseskjeer kapote kapers, drenert og hakket
  • 1 spiseskje hvit balsamicoeddik eller en skvett tørrvin
  • 1 (400 g) boks tomatsaus
  • En håndfull flatbladpersille, finhakket
  • Noen blader fersk basilikum, revet
  • 1 stort ciabattabrod, delt horisontalt
  • 2 1/2 kopper (ca. 280 g) revet provoloneost eller 1/2 pund caciocavalloost, revet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
  2. 2Varm opp extra-virgin olivenolje i en kjele over middels høy varme. Tilsett zucchini, løk, hvitløk, chili, selleri, cubanelleppe, rød paprika, samt salt og pepper etter smak. Kok i omtrent 10 til 12 minutter for å myke opp grønnsakene. Når grønnsakene begynner å gi fra seg juice, tilsett oliven, rosiner og kapers. Deretter heller du i eddiken, og deretter tomatsausen. La det småkoke på lav varme. Rør inn persille og basilikum til slutt.
  3. 3Fordel brød på et stort stekebrett og legg et jevnt, tykt lag med caponata på toppen. Deretter legger du et jevnt lag med ost over. Stek i 5 minutter, eller til osten er brunet og smeltet. Skjær hver halvpart av brødet i tre store firkanter, som pizzastykker.