Ciabatta-pizza med squash-caponata
Lær hvordan du lager en deilig ciabatta pizza toppet med smakfull squash caponata. Perfekt for en lett og smakfull hovedrett eller forrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje
- 680 gram gul squash og/eller zucchini, i små terninger
- 1 middels stor løk, rød eller gul, hakket
- 4 fedd hvitløk, tynne skiver
- 1 liten rød chili, Fresno eller Holland, hakket eller tynne skiver
- 2 stilker selleri, finhakket
- 1 cubanelle-pepper, hakket
- 1 liten rød paprika eller søt rød stekepaprika, uten frø, hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 1/2 kopp sicilianske grønne oliven, hakket
- 2 til 3 spiseskjeer gule rosiner
- 2 til 3 spiseskjeer kapote kapers, drenert og hakket
- 1 spiseskje hvit balsamicoeddik eller en skvett tørrvin
- 1 (400 g) boks tomatsaus
- En håndfull flatbladpersille, finhakket
- Noen blader fersk basilikum, revet
- 1 stort ciabattabrod, delt horisontalt
- 2 1/2 kopper (ca. 280 g) revet provoloneost eller 1/2 pund caciocavalloost, revet
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 2Varm opp extra-virgin olivenolje i en kjele over middels høy varme. Tilsett zucchini, løk, hvitløk, chili, selleri, cubanelleppe, rød paprika, samt salt og pepper etter smak. Kok i omtrent 10 til 12 minutter for å myke opp grønnsakene. Når grønnsakene begynner å gi fra seg juice, tilsett oliven, rosiner og kapers. Deretter heller du i eddiken, og deretter tomatsausen. La det småkoke på lav varme. Rør inn persille og basilikum til slutt.
- 3Fordel brød på et stort stekebrett og legg et jevnt, tykt lag med caponata på toppen. Deretter legger du et jevnt lag med ost over. Stek i 5 minutter, eller til osten er brunet og smeltet. Skjær hver halvpart av brødet i tre store firkanter, som pizzastykker.