Grillet reker "Lollipop" med krydret mandelsaus
oppskrift på grillede reker i lollipop-stil med en krydret mandelsaus. perfekt for forretter eller sommerbordet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 1/2 pund rockreker
- 2 sjalottløk
- 2 thai-bird chili
- 1 kopp kokosnøtt
- 1 ss brunt sukker
- 5 kaffirlimeblader, juliennet
- Saften av 1 lime
- Salt og svart pepper etter smak
- 6 sukkerrørstenger eller sitrongressstenger
- 1 kopp ristet mandelspåner
- 1/2 ss sambal
- 1/4 kopp korianderblader
- 1/4 kopp thai-basilikum
- 1 ss fiskesaus
- Saften av 2 lime
- 1 ss sukker
- 1/4 kopp peanøttolje
- Salt og svart pepper etter smak
- Vann for å tynne ut
- Pynt: basilikum, koriander og mandler
Fremgangsmåte
- 1I en foodprocessor, kjør alt sammen til en jevn masse. Den skal ha konsistens som kjøttdeig. Form blandingen rundt stilkene. Grill på en varm, oljet grill i omtrent 4 minutter på hver side, eller til den er nesten svartbrent.
- 2I en foodprocessor, kjør alt til en jevn puré. Du kan måtte tilsette litt vann for å få puréen glatt. Smak til med krydder. Pynt med basilikum, koriander og mandler.