Grillet Brie, eple og vannkresse
Oppdag hvordan du lager en deilig og enkel grillet brie med eple og vannkreps. Perfekt som forrett eller lett måltid i sommermånedene.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 skiver baguette, 6 tommer (ca. 15 cm) diagonalt skåret
- 2. 1 ½ ss usaltet smør, myknet
- 3. 170 g fast, moden Brie, skåret i tynne båter
- 4. ½ Gala-eple, delt i to på langs, kjernet ut og skåret i tynne skiver
- 5. 1 kopp vannkresse
Fremgangsmåte
- 11. Smør én side av hver baguetteskive. Vend 4 skiver og fordel ost og eple på dem. Krydre eplet med salt og pepper, og legg de resterende 4 baguetteskivene oppå, med smørsiden ut. Varm en tørr, tung stekepanne på ca. 30 cm over middels varme til den er varm, og stek deretter smørbrødene, press dem lett av og til og snu dem én gang, til brødet er gyllent og osten er smeltet, ca. 5 minutter totalt. Pakk inn vannkresse i smørbrødene.
- 22. Smør én side av hver baguetteskive. Vend 4 skiver og fordel ost og eple på dem. Krydre eplet med salt og pepper, og legg de resterende 4 baguetteskivene oppå, med smørsiden ut.
- 33. Varm en tørr, tung stekepanne på ca. 30 cm over middels varme til den er varm, og stek deretter smørbrødene, press dem lett av og til og snu dem én gang, til brødet er gyllent og osten er smeltet, ca. 5 minutter totalt. Pakk inn vannkresse i smørbrødene.
