Gammeldags banankake
oppskrift på gammeldags banankake som er myk, saftig og full av smag. perfekt til kaffen eller som dessert. enkel å lage for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 3 veldig modne bananer, most
- 3/4 kopp sukker
- 1/2 kopp lyst brunt sukker, lett pakket
- 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 2 ekstra store egg, romtempererte
- 1/2 kopp rømme
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- Revet skall av 1 appelsin
- 2 kopper hvetemel
- 1 teskje natron
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1/2 kopp grovhakkede valnøtter (valgfritt)
- Kremostglasur, oppskrift følger
- Valnøtt-halvdelere til pynt (valgfritt)
- 170 gram kremost, romtemperert
- 6 ss (3/4 plate) usaltet smør, romtemperert
- 1 teskje ren vaniljeekstrakt
- 2 1/2 kopper siktet melis (ca. 225 gram)
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader. Smør og mel en rund kakeform på 23 cm (9 tommer).
- 3I en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker, bland bananene, sukkeret og brunt sukker på lav hastighet til det er godt blandet. Mens mikseren fortsatt går på lav hastighet, tilsett olje, egg, rømme, vanilje og appelsinskall. Bland til det er jevnt.
- 4I en separat bolle, sikt sammen mel, natron og salt. På lav hastighet, tilsett de tørre ingrediensene og bland bare til det er kombinert. Rør inn hakkede valnøtter, hvis du bruker det. Hell røren i den forberedte formen og stek i 45 til 50 minutter, til en kakepinne satt inn i midten kommer ut ren. La kaken avkjøle i formen i 15 minutter, vend den ut på en avkjølingsrist og la den avkjøle helt.
- 5Smør et tykt lag med frosting på toppen av kaken og pynt med valnøtt-halvdelene, hvis du bruker det.
- 6Bland kremost, smør og vanilje i en bolle av en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker på lav hastighet til det er akkurat blandet. Ikke pisk! Tilsett sukkeret og bland til det er glatt.