Grillet ananas med romdulce de leche
Lær hvordan du lager en søt og saftig grillananas med romdulce de leche. Perfekt for sommerfest eller som dessert til helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 2 bokser (14 unser) søtet kondensert melk
- 1/3 kopp mørk rom
- 1/4 teskje vaniljeekstrakt
- 1/2 moden ananas, helst gyllen
- Vaniljeis etter behov
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius.
- 2Hell kondensert melk i en 23 cm dyp paiform og dekk med folie. Sett paiformen i en stekepanne og tilsett nok varmt vann i pannen til å nå halvveis opp på sidene av paiformen. Stek melken midt i ovnen til den er tykk og gyllen, ca. 1 ½ time. Fjern forsiktig paiformen fra pannen og avkjøl helt.
- 3Tilsett rom og vanilje i melken, visp til jevn blanding, og smak til med salt. (Dulce de leche kan lages to dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.)
- 4Forbered en grill eller grillpanne. Kutt ananasen langsmed gjennom bladene, med bladene fortsatt på, i fire båter. Grill ananasbåtene med snittsiden ned, til de er lett brent, ca. 2 minutter på hver snittsiden.
- 5Fordel båtene på tallerkener, legg en kule iskrem ved siden av hver, og hell over dulce de leche.