Kornete sennepsmosede poteter

Kornete sennepsmosede poteter

Lær hvordan du lager kremete og smakfulle potetmos med grov sennep. Perfekt som tilbehør til middagen. Enkel oppskrift for alle ferdighetsnivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 8 mellomstore Yukon Gold-poteter, delt i kvarter uten å skrelle
  • 2 kopper kremfløte
  • 2 kopper helmelk
  • 4 hvitløksfedd, skrellet og forsiktig knust
  • 4 kvister fersk timian
  • 1 laurbærblad
  • Ekstra jomfru olivenolje
  • 2 spiseskjeer smør
  • 1 spiseskje grovkornet sennep
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Tilsett poteter, fløte, melk, hvitløk, timian og laurbærblad i en stor kjele, og la det småkoke forsiktig i 15 minutter til potetene akkurat er møre, og tuppen av en skreller går lett gjennom. Sil av potetene og sett fløten og buljongen til side, men kast laurbærbladet, timianstilkene og hvitløken. Mos potetene og vend inn fløten og buljongen til potetene er jevne og kremete. Rør inn omtrent en spiseskje olivenolje, smør og grovkornet sennep. Krydre med salt og pepper.