
Krydret jicamasalat med mandarin og koriander
oppskrift på en frisk og krydret jicama salat med søte mandariner og frisk koriander, perfekt for sommermåltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 liten (ca. 450 g) jicama, skrelt og kuttet i 1/4 x 1-tommers staver
- 2. Saften av 1 appelsin
- 3. Saften av 1 lime
- 4. Saften av 1/2 grapefrukt
- 5. 1/4 teskje salt
- 6. 1/4 kopp olivenolje
- 7. 1 rødt eple, kjernet og kuttet i 1/4 x 1-tommers staver
- 8. 3 mandariner, skrelt og uten innmat, delt i segmenter og halvert
- 9. 1/2 liten bunt koriander, bare blader, finhakket
- 10. 1/2 liten arbol-chili, stilket, frøet og malt til pulver
- 11. 6 lyse innerblader av romaine-salat, til servering
Fremgangsmåte
- 11. I en stor, ikke-reaktiv bolle, bland jicamaen med appelsin-, lime- og grapefruktjuicen, og tilsett salt. Vend godt sammen og la det stå, dekket, ved romtemperatur i 1 time.
- 22. Omtrent 15 minutter før servering, tilsett olivenolje, eple, mandariner og koriander i bollen og vend grundig. Rør i blandingen hver femte til tiende minutt frem til servering. Krydre med malt chili, smak til med krydder og vend igjen før servering.
- 3Fyll litt salat i hver salatblad og server.