
Reke-cocktailbar: Klassisk cocktail-saus, avokadocrema, remoulade
oppskrift på shrimp cocktail bar med klassisk cocktail saus, avocado crema og remoulade. perfekt for forrett eller selskapsmat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 kopp majones
- 2. 2 spiseskjeer Louisiana hot sauce, eller mer etter smak
- 3. 2 spiseskjeer finhakket fersk persille
- 4. 1 spiseskje kapers, drenert
- 5. 1/4 teskje chilipulver
- 6. 1 fedd hvitløk, presset
- 7. Saften av 1 sitron
- 8. 1 grønn løk, skivet
- 9. Salt og nykvernet svart pepper
- 10. 1 kopp ketchup
- 11. 2 spiseskjeer ferdig horseradish
- 12. 3 dråper Worcestershire-saus
- 13. Salt og nykvernet svart pepper
- 14. 1/4 kopp gresk yoghurt
- 15. 2 spiseskjeer hakket fersk koriander, eller mer etter smak
- 16. 2 til 3 avokadoer (modne, men ikke overmodne)
- 17. Saften av 1 lime, eller mer etter smak
- 18. Salt
- 19. Omtrent 3/4 kopp melk
- 20. 5,5 til 6 kg skrelte, kokte, hale-på store reker, avkjølt
- 21. Sitronbåter, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Til remuladen: Rør sammen majones, hot sauce, persille, kapers, chilipulver, hvitløk, sitronsaft og grønn løk i en bolle (eller for en jevnere remulade, kjør den i en food processor). La den stå i kjøleskapet i god tid før servering.
- 33. Til den klassiske cocktail-sausen: Rør ketchup, horseradish, Worcestershire, litt salt og pepper sammen i en bolle. La den stå i kjøleskapet før servering.
- 44. Til avocadocremen: Ha yoghurt, koriander, avokado, limesaft og litt salt i en food processor og kjør til det er helt glatt. Tilsett gradvis melk og fortsett å kjøre til ønsket konsistens er oppnådd. (Du kan tilsette mer eller mindre melk etter behov.)
- 55. Anrett reken på et stort fat over is, og server med separate små skåler med avocadocreme, remulade og cocktail-saus, samt sitronbåter til pynt.