
Fullstendig late mini pølsebrød
oppskrift på raske og enkle mini pølseruller for lazy dager. perfekt som snacks eller forrett, krever minimal innsats og tid.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
forrett
Ingredienser
- 1 lb 2 oz / 500 g hjemmelaget eller ferdigkjøpt butterdeig
- Allsidig mel til utbaking
- 1 egg, sammenpisket
- 8 ukokte frokostpølser med urter (de beste du kan finne), delt i to på tvers
- Salt og nykvernet svart pepper
- En liten håndfull timianblader
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius (400 grader Fahrenheit).
- 2Kjevle ut paien på en melet overflate til en rektangel på omtrent 48 x 32 cm (19 x 12 1/2 tommer), og bank forsiktig på deigen med kjevlen. Butterdeig består av fine lag, og man må vanligvis være veldig forsiktig med den. For pølsehorn skal deigen være lett puffet, men ikke for mye, så å banke den med kjevlen reduserer hvor mye den puffer opp.
- 3Del den store rektangelen i to på langs, og del deretter hver av de to mindre rektanglene i åtte like store deler. Nå har du til sammen 16 rektangler. Pensle den ene enden av hvert rektangel med litt av det sammenvispede egget, og legg en pølse i den andre enden. Krydre pølsen med salt og pepper, og dryss over timianblader. Rull pølsen inn i deigen for å lukke den, og gjenta med alle pølsene. For en smakstilsetning kan du tilsette salvie, persille eller hakket rosmarin. Sett pølsehornene i kjøleskapet i 20 minutter for at deigen skal stivne.
- 4Når deigen er stiv, tar du dem ut av kjøleskapet og skjærer topplagene med en skarp kniv for dekorasjon, eller prikker dem med en gaffel. Pensle godt med resten av det sammenvispede egget, og stek i ovnen i 25 til 30 minutter, eller til deigen har fått en gyllenbrun farge og ser sprø ut. Ta dem ut av ovnen og la dem avkjøle litt før servering.