
Berry Bagel Puffs
Lær hvordan du lager deilige berry bagel puffs, en perfekt snack eller frokost. Enkle steg for en rask og smakfull oppskrift.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost
Ingredienser
- 1. 1. 1 1/2 kopper varmt vann
- 2. 2 spiseskjeer sukker, pluss 2 teskjeer
- 3. 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer sukker
- 4. 4 1/4 til 4 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
- 5. Én 1/4-unse pakke tørrgjær
- 6. 2 teskjeer kosher-salt
- 7. 8 unser ferske jordbær, hakket
- 8. 6 unser ferske blåbær
- 9. 8 unser kremost, myknet
- 10. 2 spiseskjeer jordbærsyltetøy
- 11. 1 stort egg
- 12. 2 spiseskjeer turbinado-sukker
- 13. For variasjoner i fyllet, se oppskriften nedenfor
- 14. Fire pakker à 6 unser bringebær, delt
- 15. 3/4 kopp sukker
- 16. 3 spiseskjeer instant tapioca
- 17. 1 spiseskje vann
Fremgangsmåte
- 11. Bland vann, sukker og gjær i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. La det stå til det begynner å boble, ca. 5 minutter. Tilsett 2 kopper mel, salt, og bland på lav hastighet til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Bytt til eltekroken. Tilsett resten av melet gradvis og bland på lav hastighet til deigen er jevnt blandet, ca. 4 minutter. Ta deigen ut på en lett melet overflate. Elt til deigen er tung, glatt og ikke klebrig, ca. 5 minutter. Smør en bolle lett med olje, legg deigen i bollen, dekk løst til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
- 2I en middels stor bolle, bland jordbær og blåbær. Tilsett myknet kremost og jordbærsyltetøy, og bland til det er godt kombinert. Sett til side.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Del deigen i 12 deler.
- 4Tips for porsjonering: For jevn fordeling, rull deigen til en loggform. Kutt loggen i to, og del deretter hver halvdel i to, slik at du får 4 like store deler. Kutt disse i tre deler hver, noe som gir totalt 12 like store porsjoner.
- 5Ta en del av deigen og klem den ut til en 10 cm (4 tommer) runding. Legg 2 1/2 ss kremostfyll (eller annen fyllingsvariasjon – se under) i midten. Brett opp endene av deigen og klem dem sammen som en empanada eller potstikker. Tuck endene inn mot midten og vri for å danne en fin ball. Pass på at bunnen ikke er mye tykkere enn toppen, slik at deigen er jevn rundt fyllet.
- 6Legg rullen med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av deigen.
- 7Pisk egget i en liten bolle med 1 ss vann. Pensle rullene med eggeblandingen og strø over turbinadosukker.
- 8Stek i den forvarmede ovnen på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) til de er gyldne, ca. 20–22 minutter. La avkjøle før servering.
- 92. Tilsett en 170 grams (6-ounce) pakke med bringebær, sukker, instant tapioka og vann i en liten kjele. Kok opp over middels varme og la det koke til det blir sausaktig, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen.
- 10Legg de resterende bringebærene i en stor bolle og hell over sirupen. Vend forsiktig for å blande, og la det avkjøle før bruk til fyllet i bagel-deigen.




