Berry Bagel Puffs

Berry Bagel Puffs

Lær hvordan du lager deilige berry bagel puffs, en perfekt snack eller frokost. Enkle steg for en rask og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
frokost

Ingredienser

  • 1. 1. 1 1/2 kopper varmt vann
  • 2. 2 spiseskjeer sukker, pluss 2 teskjeer
  • 3. 2 spiseskjeer pluss 2 teskjeer sukker
  • 4. 4 1/4 til 4 1/2 kopper hvetemel, pluss mer til utbaking
  • 5. Én 1/4-unse pakke tørrgjær
  • 6. 2 teskjeer kosher-salt
  • 7. 8 unser ferske jordbær, hakket
  • 8. 6 unser ferske blåbær
  • 9. 8 unser kremost, myknet
  • 10. 2 spiseskjeer jordbærsyltetøy
  • 11. 1 stort egg
  • 12. 2 spiseskjeer turbinado-sukker
  • 13. For variasjoner i fyllet, se oppskriften nedenfor
  • 14. Fire pakker à 6 unser bringebær, delt
  • 15. 3/4 kopp sukker
  • 16. 3 spiseskjeer instant tapioca
  • 17. 1 spiseskje vann

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland vann, sukker og gjær i en bolle med en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. La det stå til det begynner å boble, ca. 5 minutter. Tilsett 2 kopper mel, salt, og bland på lav hastighet til det er godt blandet, ca. 2 minutter. Bytt til eltekroken. Tilsett resten av melet gradvis og bland på lav hastighet til deigen er jevnt blandet, ca. 4 minutter. Ta deigen ut på en lett melet overflate. Elt til deigen er tung, glatt og ikke klebrig, ca. 5 minutter. Smør en bolle lett med olje, legg deigen i bollen, dekk løst til og la den heve til dobbel størrelse, ca. 1 time.
  2. 2I en middels stor bolle, bland jordbær og blåbær. Tilsett myknet kremost og jordbærsyltetøy, og bland til det er godt kombinert. Sett til side.
  3. 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit). Del deigen i 12 deler.
  4. 4Tips for porsjonering: For jevn fordeling, rull deigen til en loggform. Kutt loggen i to, og del deretter hver halvdel i to, slik at du får 4 like store deler. Kutt disse i tre deler hver, noe som gir totalt 12 like store porsjoner.
  5. 5Ta en del av deigen og klem den ut til en 10 cm (4 tommer) runding. Legg 2 1/2 ss kremostfyll (eller annen fyllingsvariasjon – se under) i midten. Brett opp endene av deigen og klem dem sammen som en empanada eller potstikker. Tuck endene inn mot midten og vri for å danne en fin ball. Pass på at bunnen ikke er mye tykkere enn toppen, slik at deigen er jevn rundt fyllet.
  6. 6Legg rullen med skjøten ned på et bakepapirkledd stekebrett. Gjenta med resten av deigen.
  7. 7Pisk egget i en liten bolle med 1 ss vann. Pensle rullene med eggeblandingen og strø over turbinadosukker.
  8. 8Stek i den forvarmede ovnen på 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit) til de er gyldne, ca. 20–22 minutter. La avkjøle før servering.
  9. 92. Tilsett en 170 grams (6-ounce) pakke med bringebær, sukker, instant tapioka og vann i en liten kjele. Kok opp over middels varme og la det koke til det blir sausaktig, ca. 10 minutter. Ta kjelen av varmen.
  10. 10Legg de resterende bringebærene i en stor bolle og hell over sirupen. Vend forsiktig for å blande, og la det avkjøle før bruk til fyllet i bagel-deigen.