Hello Fresh Mobile Banner
Rosemary- og ostespritzkjeks

Rosemary- og ostespritzkjeks

Lær hvordan du lager deilige rosemary-cheese spritz cookies. Perfekt som snacks eller til kaffebesøk. Enkelt oppskrift med ost og urter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp (2 staver) usaltet smør
  • 2. 1 teskje finrevet sitronskall
  • 3. 1 stort eggeplomme
  • 4. 6 spiseskjeer kremfløte
  • 5. 1 3/4 kopper hvetemel
  • 6. 3/4 kopp finrevet Pecorino-ost
  • 7. 1/2 kopp finrevet Parmesan-ost
  • 8. 1 spiseskje sukker
  • 9. 2 teskjeer finhakket fersk rosmarin
  • 10. 1 teskje fint salt
  • 11. En klype nykvernet muskatnøtt

Fremgangsmåte

  1. 11. Spesialutstyr: Kokie Press
  2. 22. Ta alle ingrediensene ut av kjøleskapet og la dem komme til romtemperatur.
  3. 33. Pisk smør og sitronzest med en elektrisk mikser på middels hastighet til det er glatt, ca. 30 sekunder. Tilsett sakte eggeplomme og fløte, og pisk godt inn.
  4. 44. Sikt sammen mel, pecorino, 1/4 kopp av Parmesan, sukker, rosmarin, salt og muskatnøtt i en bolle. Tilsett gradvis melblandingen i smørblandingen mens du blander sakte. Skrap ned sidene av bollen, og pisk deretter på middels hastighet til du får en litt klissete deig.
  5. 55. Fyll kokiepressen med deigen. Monter pressen med ønsket skiveform (se kokens notat), og trykk ut kokies på ugreddede bakeplater. La det være omtrent en tomme mellom hver kokie. Strø over resten av Parmesan (1/4 kopp) og sett kokiene i kjøleskapet i 20 minutter.
  6. 66. Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  7. 77. Stek kokiene, og roter platen halvveis i steketiden, til de er gylne, osten har fått litt farge, og kokiene lukter nøtteaktig, ca. 20–25 minutter. La kokiene avkjøle kort på bakeplatene, før de flyttes til rist for avkjøling. Server umiddelbart eller oppbevar i en lufttett beholder i opptil én måned.