
Brownie-batter-trøfler
Lær hvordan du lager smakfulle brownie batter truffles med denne enkle oppskriften. Perfekt som søtt lite måltid eller gave.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 20
dessert
Ingredienser
- 1. 1/3 kopp semisøte sjokoladebiter
- 2. 2/3 kopp hvetemel
- 3. 3 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 4. 1/4 teskje bakepulver
- 5. En klype fint salt
- 6. 1/2 kopp sukker
- 7. 6 spiseskjeer usaltet smør, romtemperert
- 8. 1/2 teskje vaniljeekstrakt uten alkohol
- 9. Melis eller usøtet kakaopulver til å rulle i
Fremgangsmåte
- 11. Legg et bakepapir på et stekebrett. Smelt sjokoladeknappene i en middels stor mikrobølgeovnsikker bolle i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, rør mellom hver gang, til det er smeltet og jevnt, omtrent 1 minutt totalt.
- 22. Visp sammen mel, kakaopulver, natron og salt i en middels stor bolle.
- 33. Tilsett sukker, smør og vanilje i den smeltede sjokoladen, og pisk med en elektrisk mikser på middels-høy hastighet til det er jevnt. Tilsett melblandingen, og bland på lav hastighet til det er godt innarbeidet. (Slå av mikseren og bruk hendene til å hjelpe til med å blande om nødvendig.)
- 44. Ta opp en spiseskje med røre, trill den til jevne baller og legg dem på det forberedte stekebrettet. Ha melis eller kakaopulver på en tallerken. Før servering, rull trøflene i melis eller kakaopulver for å dekke dem. (Trøflene kan oppbevares i en lufttett beholder i kjøleskapet i opptil 5 dager.)