
Røde kjøtt-chili enchiladas
oppskrift på smakfulle red meat chili enchiladas. perfekt for en rask og tilfredsstillende middag. prøv denne enkle oppskriften i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 2. 12 (15 cm) mais tortillas
- 3. 1/2 pund rødt kjøtt chili, revet, oppskrift følger
- 4. 2 kopper chilisaus, oppskrift følger
- 5. 280 gram Jack-ost, revet
- 6. 1 kopp finhakket hvit løk
- 7. 1/2 kopp hakkede korianderblader
- 8. 1 kopp meksikansk crema
- 9. 1 kopp smuldret Cotija-ost
- 10. 3 hvite løk, delt i fire
- 11. 8 tomatillos, skrellet og vasket
- 12. 4 romatomater, delt i fire
- 13. 8 hvitløksfedd, skrellet
- 14. 1/2 pund ancho-chili
- 15. 1/2 pund guajillo-chili
- 16. 2 kopper varmt vann, til å bløtlegge chilibladene
- 17. 1 liter kyllingkraft
- 18. 1 ss spisskummenfrø
- 19. 1 ss korianderfrø
- 20. 1 ss sennepsfrø
- 21. 1/4 kopp ekstra jomfrolivolje
- 22. 900 gram flank steak
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en liten stekepanne, varm opp oljen over middels varme til den er varm, men ikke røykende.
- 3Bruk tang, dypp mais-tortillasene én om gangen i oljen i 5 sekunder for å myke dem opp.
- 4Ta tortillaene ut av oljen og la overflødig olje renne av.
- 5Legg dem på et fat dekket med kjøkkenpapir for å absorbere oljen mens de avkjøles.
- 6Når de er avkjølt nok til å håndteres, tar du én tortilla av gangen og bygger enchiladasene.
- 7Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 8Legg en liten mengde av den revne kjøttet (ca. 1/4 kopp), en spiseskje Jack-ost, en spiseskje løk, og en liten mengde hakket koriander på hver tortilla og rull dem sammen for å lukke dem.
- 9I en lav, 3-liters ildfast form, dekk bunnen med 1 kopp chilisaus.
- 10Legg tortillaene med sømmen ned i ett lag i formen.
- 11Hell den resterende koppen med saus over enchiladasene og dekk dem med resten av Jack-osten.
- 12Stek enchiladasene til osten er smeltet og boblende, ca. 15 til 20 minutter.
- 13Strø over resten av korianderen og server med meksikansk crème og Cotija-ost.
- 14På et stekebrett eller en bakeplate, legg løk, tomatillos, tomater og hvitløk, og drypp med olivenolje.
- 15Plasser under grillen og la grønnsakene bli brent, ca. 5 til 7 minutter.
- 16Pass på dem; du vil ha dem brent, men ikke brent opp.
- 17I en tørr, tungbunnet stekepanne, rist chiliene til de er myke og aromatiske.
- 18Ta chiliene ut av pannen, fjern stilk og frø, og legg dem i en bolle med varmt vann for å myke dem opp.
- 19Tilsett de utbløtte chiliene, de grillede grønnsakene og kyllingkraften i en blender.
- 20Kjør blandingen til den er veldig glatt.
- 21Hvis blandingen er for tykk, kan du tynne den ut med litt av chilisausen fra bløtleggingen.
- 22Smak til med salt og pepper, etter behov.
- 23I den samme stekepannen som du ristet chiliene, rist krydderne til de er aromatiske, ca. 2 til 3 minutter, og mal dem deretter i en krydderkvern.
- 24I en bolle, bland de malte krydderne med 1/4 kopp extra virgin olivenolje for å lage en pasta.
- 25Gni denne pastaen inn i flankesteken og la den marinere i 30 minutter.
- 26Etter 30 minutter, krydre steken med salt og pepper etter smak.
- 27Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 28Forvarm en grill eller en grillpanne på middels høy varme.
- 29Grill flankesteken i 3 minutter på hver side for å brenne den lett.
- 30Legg steken i en stekeplate, hell chilisausen over, og dekk pannen med aluminiumsfolie.
- 31Sett pannen i ovnen og stek i 1 time.
- 32Ta steken ut av pannen, riv kjøttet i biter, og sett sausen til side.