Hello Fresh Mobile Banner
Het senegalesisk suppe med koriander

Het senegalesisk suppe med koriander

oppskrift på en varm og krydret senegalese soppsuppe med frisk koriander. enkel å lage og perfekt for kalde dager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 4 kopper kyllingbuljong
  • 2. 1 skinn- og benfri kyllingbryst (ca. 280 gram)
  • 3. 2 løk, hakket
  • 4. 1 ½ kopper hakket selleri
  • 5. ¼ kopp vegetabilsk olje
  • 6. 2 spiseskjeer karrypulver
  • 7. 2 teskjeer gurkemeie
  • 8. En klype cayennepepper, eller etter smak
  • 9. ¼ kopp mangochutney på flaske
  • 10. ¼ kopp finhakket frisk koriander, pluss 4 kvister til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en liten kjele bringer du kyllingkraften til kokepunktet, og lar kyllingen pochere i den på svak varme, under lokk, i 8 minutter, eller til den er elastisk å ta på og akkurat gjennomkokt. Mens kyllingen pocheres, koker du løk og selleri i oljen i en annen kjele på moderat lav varme, og rører av og til, til grønnsakene er myke. Rør inn karri, gurkemeie og cayenne, og la det småkoke under omrøring i 2 minutter.
  2. 2Ta kyllingen ut av kraften og legg den på en skjærefjøl, og spar på kraften. Hakk kyllingen i små biter. Tilsett den reserverte kraften i grønnsaksblandingen, kok opp under omrøring, og la det småkoke i 5 minutter.
  3. 3Bruk en blender eller food processor til å purere blandingen sammen med chutney og halvparten av kyllingen til en jevn puré. Hell puréen tilbake i kjelen, rør inn resten av kyllingen, og varm opp til det er gjennomvarmt. Rør inn finhakket koriander, og fordel suppen i serveringsskåler. Pynt hver porsjon med en korianderkvist.