
Rosinrisgrøt
oppskrift på rum raisin rice pudding - en kremet og smakfull dessert med rosiner og rom. perfekt for en søt avslutning på måltidet.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 3/4 kopp rosiner
- 2 spiseskjeer mørk rom
- 3/4 kopp hvit basmatiris
- 1/2 teskje kosher-salt
- 5 kopper halv-og-halv, fordelt
- 1/2 kopp sukker
- 1 ekstra stor egg, pisket
- 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2I en liten bolle, bland rosinene og romet. Sett til side.
- 3Bland ris og salt med 1 ½ kopp vann i en middels stor, tyktbunnet rustfri stål-kjele. Kok opp, rør én gang, og la det småkoke under lokk på laveste varme i 8 til 9 minutter, til det meste av vannet er absorbert. (Hvis komfyren din er veldig varm, kan du trekke kjelen litt vekk fra kokeplaten.)
- 4Rør inn 4 kopper halvhav og sukker, og kok opp. La det småkoke uten lokk i 25 minutter, til risen er veldig myk. Rør ofte, spesielt mot slutten. Rør sakte inn det piskede egget og la det koke i 1 minutt. Ta kjelen av varmen, og tilsett den resterende koppen halvhav, vaniljen og rosinene med eventuelt igjen rom. Rør godt. Hell over i en bolle, og legg et stykke plastfolie direkte på toppen av puddingen for å forhindre at det dannes skinn. Server varm eller avkjølt.