
Pære- og muskatnøttkake opp-ned
Lær hvordan du lager en deilig opp-ned kake med pærer og muskatnøtt. Enkel oppskrift for en smakfull dessert som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1/2 pinne (1/4 kopp) usaltet smør
- 2. 3/4 kopp lettbrunt sukker, pakket
- 3. 2 store, faste, modne Comice- eller Bartlett-pærer
- 4. 1 kopp kakehvetemel (ikke selvhevingsmel)
- 5. 1 kopp hvetemel til allsidig bruk
- 6. 2 teskjeer bakepulver
- 7. 1/4 teskje salt
- 8. 1 teskje nyrevet muskatnøtt
- 9. 1 pinne (1/2 kopp) smør
- 10. 1 kopp sukker
- 11. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 12. 1/8 teskje mandel-essens
- 13. 2 store egg
- 14. 1 kopp melk
- 15. Søtet pisket krem med en svært liten mengde mandel-essens
Fremgangsmåte
- 1Lag toppingen: I en godt innsmurt 25-centimeters støpejernspanne smelter du smør over moderat varme til skummet legger seg. Reduser varmen til lav. Strø brunt sukker jevnt over bunnen av pannen og varm opp, uten å røre, i 3 minutter (ikke alt brunt sukker vil være smeltet). Fjern pannen fra varmen.
- 2Skrell og kjern ut pærene, og del dem i to på langs. Skjær tre pærehalvdeler i 1/4-tommers tykke båter og legg dem, overlappende, rundt kanten av pannen. Skjær den gjenværende pærehalvdelen på tvers i 1/4-tommers skiver og legg dem ut som en dekorativ fan i midten av pannen.
- 3Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 4Lag kakerøren: Sikt sammen mel, bakepulver, salt og muskatnøtt i en bolle. I en annen bolle, med en elektrisk mikser, pisker du smør og sukker til det er lyst og luftig. Rør inn vanilje- og mandelessens. Tilsett egg, ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Med mikseren på lav hastighet, tilsett melken og pisk til det akkurat er blandet. Rør inn melblandingen i tre omganger, og sørg for at det bare er akkurat blandet.
- 5Fordel røren jevnt over toppingen i pannen (vær forsiktig så du ikke forstyrrer toppingen), og stek midt i ovnen i 40–45 minutter, eller til kaken er gyllenbrun og føles lett fjærrende når du trykker på den. La kaken avkjøle i pannen på en rist i 5 minutter.
- 6Bruk en tynn kniv til å løsne kanten av kaken rundt pannen. Legg en tallerken over pannen og snu kaken forsiktig ut på tallerkenen (hold pannen og tallerkenen godt presset sammen). Løft forsiktig av pannen, og legg eventuelt tilbake frukt som har festet seg i bunnen av pannen.
- 7Server kaken varm eller romtemperert med pisket krem.