
Eple- og brødpuddingkake
Lær hvordan du lager en deilig apple-bread pudding cake, en perfekt dessert for høstsesongen. Enkel å lage og smakfull for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer usaltet smør, smeltet, pluss litt til stekepannen
- 2. 2 1/2 kopper grovhakket eplesaus
- 3. 1/2 kopp gule rosiner
- 4. 1 teskje finrevet sitronskall
- 5. 1 teskje malt kanel
- 6. 1/2 kopp melk
- 7. 2 store egg, skilt
- 8. 1 brød på 1 pund, skivet, fullkorns- eller kanel-rosinbrød, uten skorpe
- 9. 1/2 kopp melis
- 10. 3/4 kopp aprikosmarmelade
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius. Smør en 20 cm firkantet bakeform og kle den med aluminiumsfolie, med en overheng på 5 cm på alle sider; smør folien.
- 22. Bland eplesaus, rosiner, sitronskall og kanel i en bolle; sett til side. Visp det smeltede smøret, melken og eggeplommene i en lav skål.
- 33. Dypp halvparten av brødskivene i eggeblandingen og legg dem i den forberedte formen, og trim dem etter behov. Fordel eplesausblandingen over brødet. Dypp de resterende brødskivene i eggeblandingen og legg dem oppå. Stek til eggeblandingen har stivnet og brødet er gyldent, ca. 35 minutter.
- 44. I mellomtiden, pisk eggehvitene og melis i en bolle med en mikser på middels høy hastighet til stive topper dannes. Smør aprikosmarmeladen over kaken. Fordel eggehviteblandingen over marmeladen, og dann topper med bakkanten av en skje. Sett tilbake i ovnen til marengsen er gyllen, i 5 til 7 minutter.
- 55. La kaken avkjøle i formen, ca. 1 time. Løft den ut av formen med aluminiumsfolien og skjær i firkanter.