Grillet blomkål med bacon og brie

Grillet blomkål med bacon og brie

oppskrift på grillede blomkålbåter med sprøtt bacon og kremet brie. en perfekt forrett eller tilbehør for sommergrilling.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 8 unser epletre- og eikebacon, i terninger
  • 2. 1/4 kopp allsidig mel
  • 3. 2 kopper hel melk
  • 4. 8 unser Brie-ost, i terninger
  • 5. 2 teskjeer kosher-salt
  • 6. 3 til 4 runder med nyrevet muskatnøtt
  • 7. Rapsolje, til å grille
  • 8. 1 stor blomkål, fjernet kjernen og delt i 3,8 cm store buketter
  • 9. 1 spiseskje olivenolje
  • 10. 4 til 5 runder med nykvernet svart pepper
  • 11. 1 spiseskje hakket flatbladpersille

Fremgangsmåte

  1. 11. I en middels stor stekepanne over middels høy varme, kok opp baconet til fettet har blitt utløst og baconet er sprøtt, 7 til 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å fjerne baconet fra pannen og legg det på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Skru ned varmen til middels, og tilsett melet i fettet i pannen og visp til det er glatt. Kok opp, rør ofte, til det blir nøtteaktig og aromatisk, 3 til 4 minutter. Hell i melken i en jevn, langsom strøm mens du visper konstant. Visp til det er jevnt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 7 til 8 minutter. Rør inn Brie, 1 teskje av saltet og muskatnøtten, og rør til Brie er smeltet. Tilsett 3/4 av baconet og rør for å blande det hele. Ta av varmen og hold det varmt mens du forbereder blomkålen.
  2. 22. Forvarm en grill til middels høy varme og tørk av grillristene med et kjøkkenpapir dyppet i rapsolje for å rengjøre og skape en non-stick overflate. Drypp olivenolje over blomkålbukettene og krydre med resten av saltet og pepperet. Grill blomkålen til den er karamellisert og har fått brente merker på alle sider, 7 til 8 minutter. Fjern fra grillen og legg på et stort serveringsfat. Mens den fortsatt er varm, øs bacon- og Brie-blandingen over toppen. Pynt med resten av sprø bacon og persille.