
Grillet blomkål med bacon og brie
oppskrift på grillede blomkålbåter med sprøtt bacon og kremet brie. en perfekt forrett eller tilbehør for sommergrilling.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 8 unser epletre- og eikebacon, i terninger
- 2. 1/4 kopp allsidig mel
- 3. 2 kopper hel melk
- 4. 8 unser Brie-ost, i terninger
- 5. 2 teskjeer kosher-salt
- 6. 3 til 4 runder med nyrevet muskatnøtt
- 7. Rapsolje, til å grille
- 8. 1 stor blomkål, fjernet kjernen og delt i 3,8 cm store buketter
- 9. 1 spiseskje olivenolje
- 10. 4 til 5 runder med nykvernet svart pepper
- 11. 1 spiseskje hakket flatbladpersille
Fremgangsmåte
- 11. I en middels stor stekepanne over middels høy varme, kok opp baconet til fettet har blitt utløst og baconet er sprøtt, 7 til 8 minutter. Bruk en hullsleiv til å fjerne baconet fra pannen og legg det på en tallerken dekket med kjøkkenpapir. Skru ned varmen til middels, og tilsett melet i fettet i pannen og visp til det er glatt. Kok opp, rør ofte, til det blir nøtteaktig og aromatisk, 3 til 4 minutter. Hell i melken i en jevn, langsom strøm mens du visper konstant. Visp til det er jevnt. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 7 til 8 minutter. Rør inn Brie, 1 teskje av saltet og muskatnøtten, og rør til Brie er smeltet. Tilsett 3/4 av baconet og rør for å blande det hele. Ta av varmen og hold det varmt mens du forbereder blomkålen.
- 22. Forvarm en grill til middels høy varme og tørk av grillristene med et kjøkkenpapir dyppet i rapsolje for å rengjøre og skape en non-stick overflate. Drypp olivenolje over blomkålbukettene og krydre med resten av saltet og pepperet. Grill blomkålen til den er karamellisert og har fått brente merker på alle sider, 7 til 8 minutter. Fjern fra grillen og legg på et stort serveringsfat. Mens den fortsatt er varm, øs bacon- og Brie-blandingen over toppen. Pynt med resten av sprø bacon og persille.