Standing ovation: Søte sjokoladeportcupcakes, portvinsreduksjonssirup, bringebærkremfyll med crème fraîche, fransk sjokolademousse
Oppdag oppskriften på elegante sjokoladekuponger med portvinreduksjon, bringebærkrem og fransk sjokolademousse. Perfekt for spesielle anledninger og dessertelskere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 1 kopp kulturmelk
- 2. 1/2 kopp vegetabilsk olje
- 3. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 4. 2 egg
- 5. 2 kopper sukker (ca. 370 gram)
- 6. 1 3/4 kopper hvetemel (ca. 125 gram)
- 7. 3/4 kopp kakaopulver (ca. 70 gram)
- 8. 2 teskjeer natron
- 9. 1 teskje bakepulver
- 10. 1 teskje salt
- 11. 1 kopp portvin, oppvarmet
- 12. Portvinsreduksjonssirup, oppskrift følger
- 13. Bringebærkremfyll med crème fraîche, oppskrift følger
- 14. Fransk sjokolademousse, oppskrift følger
- 15. Gullsleafflak, til pynt
- 16. 1 3/4 kopper portvin
- 17. 1/3 kopp sukker
- 18. 1/8 teskje salt
- 19. 1 kopp crème fraîche
- 20. 1/2 kopp bringebærsyltetøy uten frø
- 21. 170 gram sjokolade, hakket
- 22. 3 spiseskjeer usaltet smør
- 23. 3 eggehviter
- 24. 1/2 teskje krem av tartar
- 25. 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer sukker
- 26. 1/2 kopp kremfløte, KALD
- 27. 1/2 teskje vaniljeekstrakt
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 160 grader Celsius. Kled muffinsformer med 24 muffinsformer.
- 22. Visp sammen kulturmelk, olje, vanilje og egg. Bland sukker, mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt, og tilsett i den våte blandingen. Visp røren sammen til nesten alle klumper er borte. Skrap ned i bollen, og visp kort igjen. Tilsett en liten mengde portvin for å tynne ut røren. Når det er godt blandet inn, hell sakte i resten av vinen mens du visper kontinuerlig. Skrap bunnen av bollen og sørg for at det ikke er noen klumper. Fordel røren i de forberedte muffinsformene med en isskje nummer 16. Stek til en kakepinne kommer ut ren, ca. 25 minutter.
- 33. For å montere: La muffinsene avkjøles helt. Bruk en epleskreller til å fjerne en liten del av midten av hver muffin. Drypp over 1 teskje portvinsreduksjonssirup. Fyll midten med 1 teskje bringebærkremfyll. Bruk en stor stjernetipp til å sprøyte den kalde franske sjokolademoussen på muffinsene. Pynt med gullbladflak.
- 44. Kok opp vin, sukker og salt i en kjele over svak varme. La det småkoke til væsken er redusert til 100 ml.
- 55. Plasser sjokolade og smør i en varmebestandig bolle og sett over en kjele med nesten kokende vann (eller bruk et dobbelkoker). Smelt sjokolade og smør sammen, og rør med en tresleiv til det er glatt. Ta av varmen og la det avkjøles litt. Tilsett eggeplommene, én om gangen, og visp godt etter hver gang til de er godt innarbeidet. Sett til side.
- 66. I en annen bolle, visp eggehvitene til de er skummende. Tilsett krem av tartar og fortsett å vispe. Rør inn 1/4 kopp sukker gradvis, og visp til stive topper dannes.
- 77. Visp den tykne fløten i en avkjølt bolle til den begynner å danne skum og tykne. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene sukker og vanilje. Fortsett å vispe til kremfløten har myke topper.
- 88. Vend forsiktig eggehvitene inn i sjokoladeblandingen for å lette den, og deretter den piskede kremen. Pass på å ikke overarbeide moussen.
- 99. Visp crème fraîche og bringebærsyltetøy sammen til en jevn blanding.