
Røstede italienske kjøttboller
oppskrift på saftige og smakfulle italienske kjøttboller, perfekt som hovedrett eller forrett. enkel å lage og full av italiensk smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 2. 1/2 pund kjøttdeig av svin
- 3. 1/2 pund kjøttdeig av kalv
- 4. 1 3/4 kopper tørre krydrede brødsmuler
- 5. 1/2 kopp nyrevet italiensk Pecorino-ost (2 unser)
- 6. 1/2 kopp nyrevet italiensk Parmesan-ost (2 unser), pluss ekstra til servering
- 7. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 8. 2 spiseskjeer hakket fersk persille
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. 2 store egg, lett pisket
- 11. 3/4 kopp tørr rødvin, for eksempel Chianti
- 12. 1/4 kopp god olivenolje
- 13. 2 (32-unse) glass med god marinara-saus, for eksempel Rao's
- 14. Kremet Parmesan-Polenta (oppskrift følger) eller kokt spaghetti, til servering
- 15. 4 kopper kyllingkraft, helst hjemmelaget
- 16. 2 teskjeer finhakket hvitløk (2 fedd)
- 17. 1 kopp gult maismel, helst steinmalt
- 18. 1 spiseskje kosher-salt
- 19. 1 teskje nykvernet svart pepper
- 20. 1 kopp nyrevet Parmesan-ost, pluss ekstra til servering
- 21. 1/2 kopp crème fraîche
- 22. 2 spiseskjeer (1/4 stykke) usaltet smør
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Dekk to stekeplater med bakepapir.
- 22. Plasser storfekjøttdeig, svinekjøtt og kalv i en stor blandebolle, og bruk en gaffel og fingertuppene til å bryte opp kjøttet lett. Tilsett brødsmuler, Pecorino, Parmesan, hvitløk, persille, 2 teskjeer salt og 1/2 teskje svart pepper. Tilsett eggene, vinen og 3/4 kopp vann, og bland forsiktig men grundig.
- 33. Mål ut 60 grams porsjoner av farsen (jeg bruker en rund iskremkopp på ca. 4,5 cm) og trill hver porsjon lett til baller. Plasser dem med én centimeters avstand på de forberedte stekeplatene. Pensle kjøttbollene med olivenolje.
- 44. Stek kjøttbollene i 25 til 30 minutter, til de er lett brune. Hell marinaraen i en stor gryte og la den småkoke. Legg forsiktig kjøttbollene i sausen og la dem småkoke i 10 minutter, til de er gjennomvarme.
- 55. For servering med polenta, legg en klatt kremet Parmesan-polenta på den ene siden av hver tallerken. Legg 1 eller 2 kjøttboller og en klatt tomatsaus på den andre siden, slik at de møtes i midten av tallerkenen. For servering med spaghetti, fordel pastaen i dype pastaboller. Legg kjøttboller og saus over pastaen. Strø over ekstra Parmesan og server varm.
- 66. Ha kyllingkraften i en stor kjele. Tilsett hvitløk og kok opp over middels høy varme til kraften begynner å koke. Skru ned varmen til middels-lav og visp inn maismelet veldig sakte, mens du visper kontinuerlig for å unngå klumper. Bruk en tresleiv og tilsett salt og pepper. La det småkoke under omrøring nesten konstant i 10 minutter, til det er tykt. Pass på å skrape bunnen av kjelen grundig mens du rører. Ta kjelen av varmen, og rør inn Parmesan, crème fraîche og smør. Smak til med krydder og server varm med ekstra Parmesanost på toppen.