Opp-ned karamellisert eplekake
lær hvordan du lager en deilig opp-ned karamellisert eplekake med en enkel oppskrift. perfekt som dessert eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, pluss litt ekstra til å smøre formen
- 2. 1/2 kopp godt pakket lyst brunt sukker
- 3. 1/4 teskje kanel
- 4. En klype muskatnøtt
- 5. 2 1/2 kopper tynne skiver av epler, for eksempel Cortland, McIntosh eller Macoun (omtrent 3 små epler)
- 6. 6 spiseskjeer usaltet smør, veldig mykt
- 7. 1 kopp sukker
- 8. 2 egg, romtempererte
- 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 10. 1 kopp siktet hvetemel
- 11. 3 spiseskjeer maisenna
- 12. 1 teskje bakepulver
- 13. 1/2 teskje salt
- 14. 1/2 kopp melk
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. Smør lett sidene av en 23-centimeters kakeform (ikke en springform).
- 33. Bland smør, sukker, kanel og muskatnøtt i en liten kjele og kok opp i 30 sekunder. Skrap blandingen over i den forberedte formen og jevn ut. Strø eplene over og trykk dem lett ned for å jevne ut overflaten.
- 44. For å lage kaken, pisk smør og sukker med en elektrisk mikser til det er kremaktig. Tilsett eggene og vaniljen, og pisk til det er veldig glatt og luftig, ca. 2 minutter.
- 55. Dryss over mel, maismel, bakepulver og salt, og pisk i 10 sekunder. Hell i melken og pisk bare til røren er jevnt fuktet, ca. 1 minutt. Skje røren over eplene og jevn ut toppen.
- 66. Stek i 50 minutter, eller til en kniv satt inn i midten av kaken kommer ut tørr. Kjør en kniv langs kanten av kaken for å løsne den fra formen. Plasser en tallerken over kaken, og snu den deretter opp ned for å vende kaken ut på tallerkenen. La kaken avkjøle helt før servering.