Opp-ned karamellisert eplekake

Opp-ned karamellisert eplekake

lær hvordan du lager en deilig opp-ned karamellisert eplekake med en enkel oppskrift. perfekt som dessert eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør, pluss litt ekstra til å smøre formen
  • 2. 1/2 kopp godt pakket lyst brunt sukker
  • 3. 1/4 teskje kanel
  • 4. En klype muskatnøtt
  • 5. 2 1/2 kopper tynne skiver av epler, for eksempel Cortland, McIntosh eller Macoun (omtrent 3 små epler)
  • 6. 6 spiseskjeer usaltet smør, veldig mykt
  • 7. 1 kopp sukker
  • 8. 2 egg, romtempererte
  • 9. 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 10. 1 kopp siktet hvetemel
  • 11. 3 spiseskjeer maisenna
  • 12. 1 teskje bakepulver
  • 13. 1/2 teskje salt
  • 14. 1/2 kopp melk

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Smør lett sidene av en 23-centimeters kakeform (ikke en springform).
  3. 33. Bland smør, sukker, kanel og muskatnøtt i en liten kjele og kok opp i 30 sekunder. Skrap blandingen over i den forberedte formen og jevn ut. Strø eplene over og trykk dem lett ned for å jevne ut overflaten.
  4. 44. For å lage kaken, pisk smør og sukker med en elektrisk mikser til det er kremaktig. Tilsett eggene og vaniljen, og pisk til det er veldig glatt og luftig, ca. 2 minutter.
  5. 55. Dryss over mel, maismel, bakepulver og salt, og pisk i 10 sekunder. Hell i melken og pisk bare til røren er jevnt fuktet, ca. 1 minutt. Skje røren over eplene og jevn ut toppen.
  6. 66. Stek i 50 minutter, eller til en kniv satt inn i midten av kaken kommer ut tørr. Kjør en kniv langs kanten av kaken for å løsne den fra formen. Plasser en tallerken over kaken, og snu den deretter opp ned for å vende kaken ut på tallerkenen. La kaken avkjøle helt før servering.