Dos Leches jordbærkake
Lær hvordan du lager den deilige dos leches jordbærkaken. En enkel oppskrift på en frisk og søt dessert som passer hele året.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1. 2 kopper kremfløte, kald
- 2. 2 spiseskjeer melis
- 3. Skallet av 2 lime, pluss skallet av 1 lime til pynt
- 4. 2 frosne ferdiglagde poundkaker
- 5. Én 400 grams boks med søtet kondensert melk
- 6. 900 gram jordbær, hvorav 8 er skivet og satt til side til pynt, resten hakket i små terninger
Fremgangsmåte
- 11. Pisk kremen i en bolle med en visp eller håndmikser. Rett før myke topper dannes, tilsett melis og limeskall. Pisk til myke topper.
- 22. Ta ut sjokoladekakene fra fryseren og del hver av dem i to vertikalt med en serrert kniv. Deretter deler du hver av halvdelene horisontalt. Bruk en 3-tommers utstikker til å stikke ut runde kaker av hver blokk. Deretter deler du hver runding i to horisontalt, slik at du får 16 like store runde kaker.
- 33. For å bygge kakene: Legg en rund kake på et fat, hell over litt søtet kondensert melk, legg på noen terninger av jordbær og en klatt med pisket krem. Topp med et nytt lag kake og pynt med en skivet jordbær som er fannet ut på toppen og litt limeskall strødd over. Gjenta for de resterende kakene.