Hello Fresh Mobile Banner
Torta Caprese

Torta Caprese

oppskrift på torta caprese, en klassisk italiensk sjokoladekake uten mel, perfekt for glutenfrie kaker. enkel å lage og utrolig smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1. 6 unser halv-søt sjokolade
  • 2. 1 1/2 staver usaltet smør
  • 3. 2/3 kopp sukker, delt
  • 4. 8 store egg, skilt
  • 5. 1 1/3 kopper valnøttbiter, omtrent 5 1/2 unser
  • 6. 1/3 kopp hvetemel
  • 7. Melis til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit), og plasser risten i midten av ovnen. Smør en rund kakeform på 25 cm (10 tommer) i diameter og 5 cm (2 tommer) dyp, og kutt et stykke bakepapir eller voksark som passer i bunnen.
  2. 22. Finhakk sjokoladen og plasser den i en liten bolle over varmt vann for å smelte, rør av og til. Ta bollen ut av vannbadet og la den avkjøle litt.
  3. 33. I en stor mikser, pisk smøret med halvparten av sukkeret til det blir mykt og lyst. Rør inn sjokoladen, deretter eggeplommene, én av gangen, og skrap ned i bollen og på vispene ofte. Fortsett å piske til blandingen er glatt og lys.
  4. 44. Ha valnøttene i en food processor og kjør dem fint, ved å pulsere maskinen på og av i ett sekund av gangen. Pass på at valnøttene ikke blir til en pasta. Rør valnøttene inn i røren.
  5. 55. I en ren, tørr bolle, pisk eggehvitene til de danner myke topper, og tilsett resten av sukkeret i en tynn stråle under fortsatt pisking. Pisk til eggehvitene danner myke, blanke topper.
  6. 66. Vend inn 1/4 av eggehvitene i røren, og brett deretter inn resten med en slikkepott, slik at det ikke blir synlige striper.
  7. 77. Hell røren i den forberedte formen og jevn ut toppen. Stek Torta Caprese i ca. 40 minutter, eller til midten er fast når du trykker lett med en finger.
  8. 88. La kaken avkjøle i formen i 10 minutter. Kaken kan synke litt, men dette påvirker ikke teksturen. Trim bort eventuelle løse kanter, og snu kaken opp ned på en rist. Fjern formen og la kaken avkjøle helt.
  9. 99. Sikt over melis før servering, og legg kaken på et fat.