Havreflarn med lace-mønster
oppskrift på havrelace cookies - sprø og deilige kjeks med havre, perfekt til kaffen eller som småkaker. enkel å lage og perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 18 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 1. 1 2/3 kopp sukker
- 2. 1 stang usaltet smør
- 3. 1 kopp havregryn (ikke instant)
- 4. 1/4 kopp hvetemel
- 5. 1 teskje vaniljeekstrakt
- 6. 1/2 teskje salt
- 7. 1 spiseskje eggehvite, pisket
- 8. 2 unser bittersøt sjokolade, finhakket
Fremgangsmåte
- 11. Plasser rammene i den øvre og nedre tredjedelen av ovnen, og forvarm til 175 grader Celsius. Legg to bakepapirkledde bakeplater.
- 22. Smelt smøret sammen med sukkeret i en kjele på lav varme, og rør til blandingen tykner og sukkeret nesten er oppløst, ca. 5 minutter. Overfør til en stor bolle og rør inn havregryn, mel, vanilje og salt. La det avkjøle i 10 minutter, før du rører inn eggehviten.
- 33. Ha seks rause spiseskjeer med deigen på hver av de forberedte bakeplatene, med ca. 9 cm mellomrom. Fordel deigen til sirkler på ca. 7,5 cm i diameter. Stek, og bytt plass på platene halvveis i steketiden, til de er gylne og sprø, ca. 12–15 minutter. La kakene avkjøle på platene til de er faste, ca. 3 minutter, før du forsiktig fjerner dem med en tynn metallspade og legger dem på en rist for å avkjøle helt.
- 44. Ha sjokoladen i en liten, mikrosikker bolle og smelt den i mikrobølgeovnen i 30-sekunders intervaller, med omrøring mellom hver gang, til den er glatt og smeltet. Drypp sjokoladen over kakene og la den stivne, ca. 30 minutter.
- 55. Fotografert av Johnny Miller