
Fondue Vudu
oppskrift på fondue vudu - en spennende og smakfull rett som passer til alle anledninger. lær hvordan du lager den steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 fedd hvitløk, delt i to
- 1 flaske (340 ml) tørr eplecider
- 2 ss sitronsaft
- 1 ss brandy
- En klype kosher-salt
- 140 g (2 kopper) Gruyère, revet
- 140 g (2 kopper) røkt Gouda, skorpen fjernet, revet
- 1 ss pluss 1 ts maisstivelse
- 1/4 ts karri pulver
- Flere kverninger nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Rub innside av fonduegryte eller en tung liten kjele med hvitløk. Hell eplecider i kjelen. Tilsett 1 spiseskje sitronsaft, brandy og salt, og la det småkoke over middels varme. I mellomtiden riv osten og vend den godt sammen med maisstivelsen i en stor bolle. Når eplecideren begynner å småkoke, tilsett osten gradvis, en håndfull om gangen, og la hver porsjon smelte helt før du tilsetter neste. Fortsett å tilsette ost og røre til all osten er innarbeidet, ca. 3 minutter. Hvis blandingen begynner å boble, reduser varmen til lav. Blandingen er ferdig når den er kremete og lett dekker baksiden av en skje. Rør inn karri og pepper. Hvis osten virker seig, tilsett litt eller hele den resterende sitronsaften. Flytt fonduegryten til en alkoholvarmer, og rør jevnlig under servering. Et utvalg av brød, fra pumpernickel til rugbrød og bagelbiter, kan treffes på spyd og dyppes, det samme kan blomkål, brokkoli, sopp og poteter. (Blansjer alle grønnsaker kort i kokende vann og avkjøl dem deretter.) Sprø frukt som epler egner seg godt til fondue, liksom kokte kjøttstykker og pølser. Selv myke pretzels er gode til dypping. Hvis det blir igjen fondue, dekk det med isvann og oppbevar i kjøleskapet, sil av vannet og varm opp igjen på lav varme.