Hello Fresh Mobile Banner
Tortilla Española (spansk omelett)

Tortilla Española (spansk omelett)

lær hvordan du lager en autentisk tortilla espanola, en klassisk spansk omelett med poteter og løk. enkelt og smakfullt for en smak av spania hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp vegetabilsk olje
  • 4 poteter, tynne skiver
  • 1 hvit løk, hakket
  • 4 egg, pisket i en stor bolle
  • 1/4 teskje salt
  • 2 til 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor stekepanne over middels høy varme, tilsett vegetabilsk olje til pannen er fylt opp til halvparten. Når oljen er varm, legg i potetskivene og løken, og pass på at de er godt dekket av oljen; tilsett mer olje om nødvendig. Kok i 20 minutter til potetene og løken er myke. Sil av oljen og bland potet- og løkblandingen med eggene. Tilsett salt og bland godt.
  2. 2I en 25 cm (10 tommer) bred, 6 cm (2 1/2 tommer) dyp non-stick stekepanne, tilsett olivenolje og varm opp over middels høy varme. Hell i potet-, egg- og løkblandingen. Senk varmen til middels lav og kok i 4 til 5 minutter, til bunnen av omeletten er veldig lys brun. Bruk en flat keramisk tallerken, dekk stekepannen og snu omeletten over på tallerkenen. Skyv umiddelbart den ukokte siden tilbake i pannen. Kok i ytterligere 4 til 5 minutter, til den andre siden er en veldig lys brun.
  3. 3Ta omeletten ut av pannen og legg den på en tallerken. Skjær den i 4 båter.