Ananas- og kokospai

Ananas- og kokospai

oppskriften på ananas kokos pai er enkel å lage og perfekt for sommerens kvelder. nyt en frisk og søt dessert med smak av tropene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 hel fersk kokosnøtt
  • 2 kopper/500 ml mandelmelk
  • 1 kopp/250 ml smør, romtemperert
  • 1 kopp/250 ml melis
  • 2 egg
  • 1 kopp/250 ml hvetemel, pluss litt til utbakingen
  • 1/2 kopp/125 ml melis
  • Skall av 1 lime
  • 3/4 kopp/180 ml kaldt smør, i terninger
  • 2 store eller 3 små eggeplommer
  • 1 kopp/250 ml sukker
  • 1 ananas, skrelt, kjernet og hakket
  • 2 kardemommekapsler, knust (bruk bare frøene)
  • Ferske kokosflak til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 180 grader C (350 grader F).
  2. 2For kokosfyllet: Rist kokosnøtten i ovnen til den begynner å sprekke, ca. 1 time. La den avkjøle og fjern det ytre skallet. Sett kokosmelk til side til en annen bruk, for eksempel Adobo Pork Shanks med stekt ris. Bruk en food processor til å male kjøttet til et fint pulver.
  3. 3Spre 2 kopper kokos på et bakepapirkledd stekebrett. Rist i ovnen til den er gyllenbrun, ca. 10 minutter. La den avkjøle.
  4. 4For lime shortbread-bunnen: Puls all-purpose mel, melis og limeskall i en food processor til de er godt blandet. Tilsett smør og puls til det dannes grove smuler. Tilsett eggeplommene og kjør bare til deigen samler seg til en ball. Flat ut deigen til en disk, pakk den inn i plastfolie og la den hvile i kjøleskapet i 30 minutter.
  5. 5Kjevle ut deigen på en melet overflate og legg den i en 20-23 centimeter (8- til 9-tommers) terteform med løs bunn. Bruk fingertuppene til å presse deigen jevnt ned i bunnen og opp langs kantene.
  6. 6Ferdigstill kokosfyllet: Pisk mandelmel, smør, melis og ristet kokos med en mikser til det er kremaktig. Tilsett eggene og pisk til det er lyst og kremaktig, ca. 2-3 minutter. Hell kokosfyllet i tertebunnen. Sett i kjøleskapet i 1 time. (Dette vil bidra til å forhindre at bunnen krymper under stekingen.)
  7. 7Plasser en ovnrack i midten av ovnen og forvarm til 220 grader C (425 grader F).
  8. 8Stek terte til den er gyllenbrun, ca. 30 minutter. La den avkjøle.
  9. 9For ananasmarmeladen: Kok opp sukker og 250 ml vann i en kjele over høy varme, og rør til sukkeret er oppløst. Skru ned varmen og tilsett ananas og kardemommekjerner. La det koke i ca. 30 minutter, av og til omrøring.
  10. 10Fordel ananasmarmeladen over den avkjølte terte. Pynt med kokosflak.