Bakt kylling med tamarind- og molassesglasur

Bakt kylling med tamarind- og molassesglasur

oppskrift på ovnsbakt kylling med en unik tamarind-molasses glasur. enkel å lage, full av smak. perfekt til middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 ss usaltet smør
  • 1/2 kopp finhakket løk
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 6 plommetomater, grovhakket
  • 1/4 kopp ketchup
  • 1/4 kopp vann
  • 2 ss Dijon-sennep
  • 2 ss mørk brunt sukker
  • 3 ss sirup
  • 2 ss tamarindkonsentrat
  • 1 ts cayennepepper
  • 1 ss ancho-chili pulver
  • 1 ss paprika
  • 1 ss Worcestershire-saus
  • 4 kyllingbryst med bein
  • 4 kyllinglår
  • Vegetabilsk olje
  • Salt og nykvernet pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Smelt smør i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke. Tilsett de resterende ingrediensene og kok i 15 minutter. Hell blandingen i en blender og kjør til den er jevne. Hell tilbake i kjelen og kok i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til sausen har tyknet. Forvarm grillen. Pensle kyllingen med vegetabilsk olje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill kyllingen i 6 til 7 minutter på hver side, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Ta kyllingen av grillen og pensle med sausen.