
Bakt kylling med tamarind- og molassesglasur
oppskrift på ovnsbakt kylling med en unik tamarind-molasses glasur. enkel å lage, full av smak. perfekt til middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 ss usaltet smør
- 1/2 kopp finhakket løk
- 2 fedd hvitløk, finhakket
- 6 plommetomater, grovhakket
- 1/4 kopp ketchup
- 1/4 kopp vann
- 2 ss Dijon-sennep
- 2 ss mørk brunt sukker
- 3 ss sirup
- 2 ss tamarindkonsentrat
- 1 ts cayennepepper
- 1 ss ancho-chili pulver
- 1 ss paprika
- 1 ss Worcestershire-saus
- 4 kyllingbryst med bein
- 4 kyllinglår
- Vegetabilsk olje
- Salt og nykvernet pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Smelt smør i en stor kjele over middels høy varme. Tilsett løk og hvitløk og kok til de er myke. Tilsett de resterende ingrediensene og kok i 15 minutter. Hell blandingen i en blender og kjør til den er jevne. Hell tilbake i kjelen og kok i ytterligere 15 til 20 minutter, eller til sausen har tyknet. Forvarm grillen. Pensle kyllingen med vegetabilsk olje og krydre med salt og pepper etter smak. Grill kyllingen i 6 til 7 minutter på hver side, eller til den er gyllenbrun og gjennomstekt. Ta kyllingen av grillen og pensle med sausen.