
Bestemors jordbær-rabarbrapai
Lær hvordan du lager en klassisk grandma's jordbær-rabarbrapai med en enkel oppskrift. Perfekt for sommerens fruktige dessert. Enkel å lage og utrolig smakfull!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 kopper hvetemel, pluss ekstra mel etter behov, opp til 1/4 kopp
- 1/2 kopp kake-mel (anbefalt: Soft As Silk)
- 3 teskjeer siktet melis
- 1/2 kopp smørsmørfett (anbefalt: Crisco)
- 1/4 kopp saltet smør
- En klype salt
- 1 egg
- 2 teskjeer eddik
- 1/4 kopp iskaldt vann
- 2 1/2 kopper hakket rød rabarbra, fersk
- 2 1/2 kopper rensede, vasket og oppkuttede jordbær (i større biter)
- 1 1/2 kopper sukker (1 1/4 kopper for høytliggende områder)
- 2 spiseskjeer minutt-tapioka
- 1 spiseskje hvetemel
- 1/2 teskje sitronzest
- 1/2 teskje sitronjuice
- 1/2 teskje malt kanel
- 1 teskje vaniljeekstrakt
- 3 spiseskjeer smør, i små terninger
- 1 eggehvite, pisket med 1 teskje vann
- Store sukkerkorn
Fremgangsmåte
- 1Forberedelse av paibunn:
- 2Bruk to paideigskniver og bland melet, sukkeret, fettstoffet, smøret og saltet. Visp egget, eddiken og vannet i et målebeger på 2 kopper, og hell det over de tørre ingrediensene. Rør inn væsken uten å overarbeide deigen. Strø litt ekstra mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet hvis mulig. Del deigen i to like deler. Kjevle ut én del til en bunntjukkelse og legg den i en paiform. Sett formen i kjøleskapet for å avkjøle.
- 3Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
- 4Fyllforberedelse:
- 5Bland rabarbra, jordbær, sukker, tapioca, mel, revet skall og saft av sitron, en klype kanel og vanilje i en stor bolle. Bland godt og hell fyllet i den avkjølte paibunnen. Fordel små klatter av smør over fyllet. Pensle kantene på paibunnen med eggehvite. Kjevle ut den andre deigen og legg den over fyllet. Klem kantene sammen for å forsegle. Pensle med eggehvite og pynt med store sukkerkorn. Dekk kantene med aluminiumsfolie for å forhindre brenning. Stek ved 220°C (425°F) i 15 minutter. Senk temperaturen til 190°C (375°F) og stek i ytterligere 45–50 minutter, eller til fyllet begynner å boble. Ved høyere høyde kan det være nødvendig å øke temperaturen til 230°C (450°F) og 200°C (400°F). Du kan også bruke en paibird for ekstra dekorasjon. La paien avkjøle før servering.