Bestemors jordbær-rabarbrapai

Bestemors jordbær-rabarbrapai

Lær hvordan du lager en klassisk grandma's jordbær-rabarbrapai med en enkel oppskrift. Perfekt for sommerens fruktige dessert. Enkel å lage og utrolig smakfull!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 65 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 kopper hvetemel, pluss ekstra mel etter behov, opp til 1/4 kopp
  • 1/2 kopp kake-mel (anbefalt: Soft As Silk)
  • 3 teskjeer siktet melis
  • 1/2 kopp smørsmørfett (anbefalt: Crisco)
  • 1/4 kopp saltet smør
  • En klype salt
  • 1 egg
  • 2 teskjeer eddik
  • 1/4 kopp iskaldt vann
  • 2 1/2 kopper hakket rød rabarbra, fersk
  • 2 1/2 kopper rensede, vasket og oppkuttede jordbær (i større biter)
  • 1 1/2 kopper sukker (1 1/4 kopper for høytliggende områder)
  • 2 spiseskjeer minutt-tapioka
  • 1 spiseskje hvetemel
  • 1/2 teskje sitronzest
  • 1/2 teskje sitronjuice
  • 1/2 teskje malt kanel
  • 1 teskje vaniljeekstrakt
  • 3 spiseskjeer smør, i små terninger
  • 1 eggehvite, pisket med 1 teskje vann
  • Store sukkerkorn

Fremgangsmåte

  1. 1Forberedelse av paibunn:
  2. 2Bruk to paideigskniver og bland melet, sukkeret, fettstoffet, smøret og saltet. Visp egget, eddiken og vannet i et målebeger på 2 kopper, og hell det over de tørre ingrediensene. Rør inn væsken uten å overarbeide deigen. Strø litt ekstra mel over deigen og la den hvile i kjøleskapet hvis mulig. Del deigen i to like deler. Kjevle ut én del til en bunntjukkelse og legg den i en paiform. Sett formen i kjøleskapet for å avkjøle.
  3. 3Forvarm ovnen til 220°C (425°F).
  4. 4Fyllforberedelse:
  5. 5Bland rabarbra, jordbær, sukker, tapioca, mel, revet skall og saft av sitron, en klype kanel og vanilje i en stor bolle. Bland godt og hell fyllet i den avkjølte paibunnen. Fordel små klatter av smør over fyllet. Pensle kantene på paibunnen med eggehvite. Kjevle ut den andre deigen og legg den over fyllet. Klem kantene sammen for å forsegle. Pensle med eggehvite og pynt med store sukkerkorn. Dekk kantene med aluminiumsfolie for å forhindre brenning. Stek ved 220°C (425°F) i 15 minutter. Senk temperaturen til 190°C (375°F) og stek i ytterligere 45–50 minutter, eller til fyllet begynner å boble. Ved høyere høyde kan det være nødvendig å øke temperaturen til 230°C (450°F) og 200°C (400°F). Du kan også bruke en paibird for ekstra dekorasjon. La paien avkjøle før servering.