
Pappa al Pomodoro (Tomatbrødsuppe)
oppskrift på pappa al pomodoro, en tradisjonell italiensk tomatsuppe med brød. enkel å lage, perfekt for en varmende forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 9 unser toskansk brød (helst et par dager gammelt)
- 1 kvart vann (til å bløtlegge brødet)
- 3 1/2 unser olivenolje, pluss ekstra til å dryppe over
- 17 1/2 unser veldig modne store tomater, i terninger
- 1 gulrot, finhakket
- 1 stor hvit løk, finhakket
- 1 selleristang, finhakket
- 1/4 kopp persille, hakket
- 20 ferske basilikumblader, chiffonade
- 1 kopp varmt vann (til koking)
Fremgangsmåte
- 1Legg brødet i 1 kvart vann til det er gjennombløtt. Sil av vannet og klem ut så mye væske som mulig. Sett til side.
- 2Varm olivenoljen i en stekepanne og tilsett tomater, gulrot, løk, selleri, persille og basilikum. La det småkoke i noen minutter. Smuldre brødet i pannen og rør hyppig. Tilsett 1 kopp vann og la det småkoke i omtrent 25 minutter. Drypp over litt olivenolje før servering.