Søramerikansk stekt tofu med søtpoteter

Søramerikansk stekt tofu med søtpoteter

oppskrift på crispy southern fried tofu med søtpoteter, perfekt som hovedrett. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 søtpoteter (ca. 450 gram), skåret i skiver 1/2 tomme tykke
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, pluss mer til steking
  • 1 spiseskje pluss 1 teskje paprika
  • Kosher-salt og nykvernet pepper
  • 1 1/2 kopper kulturmelk
  • 1/4 kopp sterk saus
  • 1 pakke ekstra-fast tofu på 400 gram, avrente, skåret på langs i åtte 1/2-tommers tykke skiver og tørket godt
  • 1/2 kopp krydret ketchup
  • 1/4 kopp lett brunt sukker, pakket
  • 1 spiseskje eplecidereddik
  • 1 1/2 kopper hvetemel
  • Coleslaw, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Vend søtpotetene med vegetabilsk olje, 1 teskje paprika, 1/4 teskje salt og noen korn pepper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, snu underveis, til de er lett brunet og møre, ca. 30 minutter.
  2. 2Visp sammen kulturmelk og hot sauce i en lav skål. Legg i tofuen og vend den slik at den blir dekket av marinaden; la den marinere i 10 minutter. Visp ketchup, brunt sukker og eddik i en bolle; sett til side. Visp melet, den resterende spiseskjeen paprika og 1/2 teskje salt og pepper i en stor bolk; rør inn 1 spiseskje av marinaden for å lage klumper.
  3. 3Varm opp 5 centimeter vegetabilsk olje i en stor gryte over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 180 grader Celsius. Dypp tofuen i melblandingen, vend den slik at den blir dekket, dypp den deretter i marinaden, og dypp den igjen i melet for å dekke med klumpete biter; overfør til en tallerken. Friter tofuen i to omganger, snu underveis, til den er gyllenbrun og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til en rist; krydre med salt. Server med søtpotetene, coleslaw og ketchup.
  4. 4Fotografert av Ryan Dausch