
Søramerikansk stekt tofu med søtpoteter
oppskrift på crispy southern fried tofu med søtpoteter, perfekt som hovedrett. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 søtpoteter (ca. 450 gram), skåret i skiver 1/2 tomme tykke
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje, pluss mer til steking
- 1 spiseskje pluss 1 teskje paprika
- Kosher-salt og nykvernet pepper
- 1 1/2 kopper kulturmelk
- 1/4 kopp sterk saus
- 1 pakke ekstra-fast tofu på 400 gram, avrente, skåret på langs i åtte 1/2-tommers tykke skiver og tørket godt
- 1/2 kopp krydret ketchup
- 1/4 kopp lett brunt sukker, pakket
- 1 spiseskje eplecidereddik
- 1 1/2 kopper hvetemel
- Coleslaw, til servering
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Vend søtpotetene med vegetabilsk olje, 1 teskje paprika, 1/4 teskje salt og noen korn pepper på et bakepapirkledd stekebrett. Stek, snu underveis, til de er lett brunet og møre, ca. 30 minutter.
- 2Visp sammen kulturmelk og hot sauce i en lav skål. Legg i tofuen og vend den slik at den blir dekket av marinaden; la den marinere i 10 minutter. Visp ketchup, brunt sukker og eddik i en bolle; sett til side. Visp melet, den resterende spiseskjeen paprika og 1/2 teskje salt og pepper i en stor bolk; rør inn 1 spiseskje av marinaden for å lage klumper.
- 3Varm opp 5 centimeter vegetabilsk olje i en stor gryte over middels varme til en dypfriteringstermometer viser 180 grader Celsius. Dypp tofuen i melblandingen, vend den slik at den blir dekket, dypp den deretter i marinaden, og dypp den igjen i melet for å dekke med klumpete biter; overfør til en tallerken. Friter tofuen i to omganger, snu underveis, til den er gyllenbrun og sprø, ca. 3 minutter. Overfør til en rist; krydre med salt. Server med søtpotetene, coleslaw og ketchup.
- 4Fotografert av Ryan Dausch





