Hello Fresh Mobile Banner
Risgrøt

Risgrøt

Lær hvordan du lager klassisk riskrem. En enkel oppskrift på rispudding som passer perfekt som dessert for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • En klype salt
  • 1 kopp Arborio-ris
  • 3 kopper melk
  • 1 kopp kremfløte
  • 1/2 kopp sukker
  • En klype kanel, pluss ekstra til pynt
  • 1 1/2 teskje vaniljeekstrakt
  • 1/2 teskje finhakket sitronskall

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor kjele, kok opp 2 kopper vann og rør inn salt og ris. Senk varmen til lav, dekk til og kok, rør av og til, til risen er nesten ferdigkokt, al dente, ca. 14 minutter. Rør inn melk, fløte, sukker og en klype kanel; kok opp, rør av og til over lav varme i 20 til 22 minutter, til det tykner (ikke la blandingen koke kraftig). Ta av varmen og rør inn vanilje og sitronzest. Overfør til en lav bake- eller serveringsform, trykk plastfolie mot overflaten for å forhindre at det dannes en film, og avkjøl. Når det er klart til servering, fjern plastfolien og dryss med kanel i form av et "X".