
Basilikum- og sitronsorbet
Lær hvordan du lager en deilig basil limoncello sorbet med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommeren, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1/2 kopp ferske basilikumblader, godt pakket, pluss noen flere babyblader til pynt
- 1 1/2 kopper sukker
- 1 1/4 kopper fersk sitronsaft (fra omtrent 8 sitroner), pluss 2 spiseskjeer fersk sitronzest, samt litt ekstra zest til pynt
- 1/2 kopp mais sirup
- 2 spiseskjeer limoncello
- En klype salt
Fremgangsmåte
- 1Spesialutstyr: en iskremmaskin
- 2Legg basilikumbladene i en middels stor bolle. Hell 2 kopper kokende vann over bladene og la det trekke i minst 20 minutter. Fjern basilikumbladene, og klem dem over vannet for å få ut all saften.
- 3Forbered en stor bolle med isvann og sett til side. Hell basilikumvannet i en liten kjele, tilsett sukkeret og kok opp. Når sukkeret er oppløst, fjern kjelen fra varmen og rør inn sitronsaft og -zest, mais sirup, limoncello og salt. Overfør blandingen til en middels stor bolle og sett den i isvannet. Rør til den er avkjølt.
- 4Hell sitronblandingen i en iskremmaskin og kjør i henhold til produsentens anvisninger. Overfør til en kjølig, lufttett beholder og oppbevar i fryseren til den er fast, ca. 3–4 timer.
- 5Server sorbeten i serveringsskåler og pynt med sitronzest og ferske basilikumblader.