
Peanøttsmør- og jordbærkake med ostekrem
oppskrift på peanut butter and jelly ostekake, en søt og kremet dessert med smak av peanøttsmør og jelly. perfekt for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 20 hele sjokoladekjeks til sandwich, for eksempel Oreos
- 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
- 2 spiseskjeer sukker
- En klype salt
- 1 ½ kilo kremost, romtemperert
- 1 ½ kopper sukker
- ¾ kopp rømme
- 5 egg
- 2 eggeplommer
- ½ teskje salt
- 1 teskje vanilje
- ¾ kopp kremet peanøttsmør
- ½ kopp syltetøy (hvis du bruker et som er blekt, kan du vurdere å tilsette et par dråper matfarging for å friske opp fargen)
- 2 kopper kremfløte
- 2 spiseskjeer usaltet smør
- 450 gram semi-søt eller bittersøt sjokolade, finhakket
Fremgangsmåte
- 1Lage ostekaken:
- 2Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
- 3I en foodprocessor, finhakk sjokoladekjeks, smør, sukker og salt.
- 4Hell blandingen i en 23 cm (9-tommers) springform og trykk den jevnt ut med fingertuppene, og la kjeksbunnen gå litt opp langs sidene. Stek bunnen i ca. 10 minutter eller til den er fast.
- 5I en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, bland kremost på lav hastighet, og skrap ned sidene for å sikre at det blir jevnt. Tilsett sukker og rømme.
- 6Tilsett eggene og eggeplommene én etter én, og bland godt etter hver. Rør inn salt og vanilje.
- 7Del røren i to boller. Tilsett peanøttsmør i den ene, og gelé i den andre.
- 8Sett formen på et stekebrett. Fordel peanøttsmør-røren over bunnen, og jevn ut toppen.
- 9Vær veldig forsiktig, og hell gelérøren over peanøttsmør-røren.
- 10Sett ostekaken midt i ovnen. Plasser et annet stekebrett på en lavere hylle og fyll det med vann. Vannet vil skape damp i ovnen og forhindre at ostekaken får en hard skorpe. Stek i ca. 60 minutter eller til den er fast i midten. Toppen vil heve seg litt.
- 11La ostekaken avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 4 timer. Etter én time i kjøleskapet, dekk løst med plastfolie.
- 12Forsiktig, bruk en tynn kniv dyppet i varmt vann, og gå rundt kanten av formen for å løsne kaken. Ta den ut av formen.
- 13For å lage ganachen:
- 14I en kjele, varm opp fløten til den småkoker. Ta av varmen, tilsett smør og hakket sjokolade. La det stå i 2 minutter, og rør deretter forsiktig til det er helt glatt.
- 15Plasser ostekaken på en avkjølingsrist som står over et stekebrett dekket med bakepapir. Dette vil fange opp overflødig ganache.
- 16La kaken stå på risten til ganachen har stivnet, ca. 45 minutter.
- 17For å dekorere sidene, se videoen ovenfor.
- 18Bruk en tynn kniv dyppet i varmt vann for å skjære i kaken.
- 19Når du skjærer i den, vil lagene med peanøttsmør og gelé avsløre seg.