Peanøttsmør- og jordbærkake med ostekrem

Peanøttsmør- og jordbærkake med ostekrem

oppskrift på peanut butter and jelly ostekake, en søt og kremet dessert med smak av peanøttsmør og jelly. perfekt for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 80 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 20 hele sjokoladekjeks til sandwich, for eksempel Oreos
  • 3 spiseskjeer usaltet smør, smeltet
  • 2 spiseskjeer sukker
  • En klype salt
  • 1 ½ kilo kremost, romtemperert
  • 1 ½ kopper sukker
  • ¾ kopp rømme
  • 5 egg
  • 2 eggeplommer
  • ½ teskje salt
  • 1 teskje vanilje
  • ¾ kopp kremet peanøttsmør
  • ½ kopp syltetøy (hvis du bruker et som er blekt, kan du vurdere å tilsette et par dråper matfarging for å friske opp fargen)
  • 2 kopper kremfløte
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 450 gram semi-søt eller bittersøt sjokolade, finhakket

Fremgangsmåte

  1. 1Lage ostekaken:
  2. 2Forvarm ovnen til 160°C (325°F).
  3. 3I en foodprocessor, finhakk sjokoladekjeks, smør, sukker og salt.
  4. 4Hell blandingen i en 23 cm (9-tommers) springform og trykk den jevnt ut med fingertuppene, og la kjeksbunnen gå litt opp langs sidene. Stek bunnen i ca. 10 minutter eller til den er fast.
  5. 5I en kjøkkenmaskin utstyrt med visp, bland kremost på lav hastighet, og skrap ned sidene for å sikre at det blir jevnt. Tilsett sukker og rømme.
  6. 6Tilsett eggene og eggeplommene én etter én, og bland godt etter hver. Rør inn salt og vanilje.
  7. 7Del røren i to boller. Tilsett peanøttsmør i den ene, og gelé i den andre.
  8. 8Sett formen på et stekebrett. Fordel peanøttsmør-røren over bunnen, og jevn ut toppen.
  9. 9Vær veldig forsiktig, og hell gelérøren over peanøttsmør-røren.
  10. 10Sett ostekaken midt i ovnen. Plasser et annet stekebrett på en lavere hylle og fyll det med vann. Vannet vil skape damp i ovnen og forhindre at ostekaken får en hard skorpe. Stek i ca. 60 minutter eller til den er fast i midten. Toppen vil heve seg litt.
  11. 11La ostekaken avkjøle til romtemperatur, og sett den deretter i kjøleskapet til den er helt avkjølt, minst 4 timer. Etter én time i kjøleskapet, dekk løst med plastfolie.
  12. 12Forsiktig, bruk en tynn kniv dyppet i varmt vann, og gå rundt kanten av formen for å løsne kaken. Ta den ut av formen.
  13. 13For å lage ganachen:
  14. 14I en kjele, varm opp fløten til den småkoker. Ta av varmen, tilsett smør og hakket sjokolade. La det stå i 2 minutter, og rør deretter forsiktig til det er helt glatt.
  15. 15Plasser ostekaken på en avkjølingsrist som står over et stekebrett dekket med bakepapir. Dette vil fange opp overflødig ganache.
  16. 16La kaken stå på risten til ganachen har stivnet, ca. 45 minutter.
  17. 17For å dekorere sidene, se videoen ovenfor.
  18. 18Bruk en tynn kniv dyppet i varmt vann for å skjære i kaken.
  19. 19Når du skjærer i den, vil lagene med peanøttsmør og gelé avsløre seg.