
Pommes frites
lær hvordan du lager perfekte french fries hjemme med denne enkle oppskriften. crispy, smakfulle og raske å lage!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 4 mellomstore Idaho- eller russetpoteter
- 2. Vegetabilsk olje eller olivenolje til steking
- 3. Grovt salt
Fremgangsmåte
- 11. Skrell potetene, og skjær dem i ønsket størrelse og form. For tykke pommes frites, skjær potetene i lengderetningen i 1/4-tommers skiver, og skjær deretter i 1/4-tommers strimler. For shoestring-poteter, bruk en mandolin utstyrt med den fine julienne-skjærebladet. Lag basketweave-frites ved å montere mandolinen med det rillede skjærebladet; vri poteten 90 grader mellom hver passering over bladet. Legg de skivede potetene i en stor, ikke-reaktiv bolle, og dekk med vann.
- 22. Sil av vannet, og tørk potetene grundig med et kjøkkenpapir. Varm opp 7,5–10 cm olivenolje i en tykkbunnet gryte over middels varme. Bruk et termometer for å sikre riktig temperatur: 165 grader Celsius for pommes frites og 190 grader Celsius for shoestring- og basketweave-frites.
- 33. Legg forsiktig potetene i oljen i små porsjoner, slik at temperaturen ikke synker. Kok shoestring- og basketweave-potetene i 2–3 minutter, og vend dem av og til. Pommes frites bør koke i 5–6 minutter, og vendes av og til. På dette stadiet vil de ikke få mye farge.
- 44. Overfør potetene til en flat, brun papirpose som er dekket med papirhåndklær, og la dem avkjøle i noen minutter, eller til de er klare til servering. Pommes frites må friteres en gang til; øk oljetemperaturen til 190 grader Celsius, og friter i omtrent 1–2 minutter til de er sprø og gylne. Ta dem opp av oljen, og la dem renne av på papirposen. Strø over salt, og server.