
Ristet israelsk couscous-salat med grillede sommergrønnsaker
oppskrift på en frisk og smakfull toasted israelsk couscous salat med grillede sommergrønnsaker, perfekt for varme dager og utendørs måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 kopp balsamicoeddik
- 1 teskje Dijon-sennep
- 2 hvitløksfedd, grovhakket
- 1 kopp olivenolje
- Salt og nykvernet pepper
- 2 grønne zucchini, delt i fire på langs
- 2 gule zucchini, delt i fire på langs
- 6 aspargesstenger, trimmed
- 12 cherrytomater
- 1 rød paprika, delt i fire og frø fjernet
- 1 gul paprika, delt i fire og frø fjernet
- 1/4 kopp basilikum chiffonade (stabl blader, rull i sigarform og skjær tvers over i tynne strimler)
- 1/4 kopp grovhakket flatbladpersille
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 450 gram israelsk couscous
- 2 kopper grønnsaksbuljong, oppvarmet
- Varmt vann til å dekke
Fremgangsmåte
- 1I en liten bolle, visp sammen eddik, sennep og hvitløk, og tilsett deretter olivenoljen i en tynn stråle mens du visper til det er godt blandet. Krydre med salt og pepper. Hell halvparten av marinaden over grønnsakene og la dem stå i romtemperatur i 15 minutter. Forvarm grillen. Ta grønnsakene ut av marinaden og grill dem til de er akkurat gjennomstekte. Skjær zucchini og paprika i 1/2-tommers biter, og del tomatene i to. Varm opp olivenoljen på middels høy varme, tilsett couscous og rør om til det blir lett gyllent. Dekk couscousen med den varme buljongen pluss varmt vann, og kok opp. La det koke til det er al dente, og sil godt av. Ha det i en stor serveringsskål, tilsett de grillede grønnsakene og urtene, og vend forsiktig inn resten av vinaigretten. Server ved romtemperatur.