Sitron-ingefærsirup

Sitron-ingefærsirup

oppskrift på lemon ginger syrup, perfekt for å lage en smakfull og frisk sirup med sitron og ingefær. ideell for drikker og desserter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
drikke

Ingredienser

  • 1. 1 kopp sukker
  • 2. 3/4 kopp vann
  • 3. 1/2 kopp finhakket, skrelt ingefær
  • 4. 3/4 kopp fersk sitronsaft

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp sukker, vann og ingefær i en liten, tykk kjele uten lokk, og rør av og til, til blandingen er redusert til omtrent 1 kopp, ca. 7 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn saften, deretter sil gjennom en finmasket sikt i en bolle, og press godt på og kast deretter faststoffene. La det avkjøle, og sett det deretter i kjøleskapet, dekket.
  2. 22. Kok opp sukker, vann og ingefær i en liten, tykk kjele uten lokk, og rør av og til, til blandingen er redusert til omtrent 1 kopp, ca. 7 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn saften, deretter sil gjennom en finmasket sikt i en bolle, og press godt på og kast deretter faststoffene. La det avkjøle, og sett det deretter i kjøleskapet, dekket.